KADEM Kocaeli’de Deprem ve Afet Bilinci Eğitimi

Eğitim KADEM Kocaeli üyelerine yönelik olarak AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul tarafından verildi. Ayrıca eğitime AFAD Müdahale Şube Müdürü Ümit Çiğdem , Planlama Şube Müdürü Canan Güçlü ve AFAD..

KADEM Kocaeli’de Deprem ve Afet Bilinci Eğitimi

Eğitim KADEM Kocaeli üyelerine yönelik olarak AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul tarafından verildi.

Ayrıca eğitime AFAD Müdahale Şube Müdürü Ümit Çiğdem , Planlama Şube Müdürü Canan Güçlü ve AFAD Eğitmenlerinden Cemile Bozkurt katıldı. KADEM Kocaeli Temsilcisi Asuman Sert Erturan eğitim sonrasında AFAD İl Müdürü’ne teşekkürlerini ileterek; ‘’İnsan, çevre ve toplum üzerinde olumsuz etkiler oluşturabilecek doğa, teknolojik ya da insan kaynaklı fiziksel durumların oluşturabileceği tehlikeler çeşitli tedbirlerle azaltılabilir. Ya da tem tersi göz ardı edici davranışlarla risk arttırılabilir. Yaşadığımız bölgenin özellikle deprem tehlikesi açısından tehdit altında olduğunun farkındayız. Bu durumu göz ardı etmek yerine alınabilecek tedbirlerle riski azaltmak istiyoruz. Devlet, yerel yönetimler, özel sektör kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruşları ve bireyler olarak işbirliği içinde afetlere hazır olmamız gerektiği bilinciyle sivil toplum ayağında üzerimize düşenleri yerine getirmek istiyoruz. Aldığımız eğitimle artık her birimiz birer afet gönüllüsüyüz. Bu bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecek. Bizler üzerimize düşeni yapalım, elbette ki takdir Allah’ındır’’ dedi.

Yaklaşık 50 kadının katılımıyla Kadem Kocaeli Temsilciliği’nde gerçekleştirilen sunumun sonunda kadınlar Afad İl Müdürü Salim Tekoğul’a sorular sordu ve verilen eğitim için teşekkür etti.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL