Kadın çiftçilerimiz için eğitim protokolü

Kadın Çiftçilerin Aromatik Bitkiler Yetiştirmesi İçin Düzenlenecek Kursların İşbirliği Protokolü İmzalandı. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir mesleği olmayan, bir mesleği olmakla birlikte mesleğinde iş bulamayan veya mesleğinde..

Kadın çiftçilerimiz için eğitim protokolü

Kadın Çiftçilerin Aromatik Bitkiler Yetiştirmesi İçin Düzenlenecek Kursların İşbirliği Protokolü İmzalandı.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir mesleği olmayan, bir mesleği olmakla birlikte mesleğinde iş bulamayan veya mesleğinde yeterli olmayan kayıtlı işsizlerin,  niteliklerini geliştirerek,  istihdam edilebilirliklerini artırmak, istihdamın korunması, artırılması ve geliştirilmesi ile işsizliğin azalmasına yardımcı olmak amacıyla Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Mesleki ve Teknik Kursların Düzenlenmesine İlişkin İşbirliği Protokolü, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Valilik Makamında gerçekleşen imza törenine; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Kerim Mete katıldı.

 

Vali Hüseyin Aksoy törende yaptığı konuşmalarında; “Kocaeli’de Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İş-Kur Müdürlüğümüz ve Tarım Müdürlüğümüz arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol çerçevesinde Kocaeli’de ki kadın çiftçilerimizin aromatik bitkiler yetiştirmesi konusunda bir eğitim yapılacak. İş Kur Müdürlüğümüz buna destek verecek. Milli Eğitim Müdürlüğümüz Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla bu kursları düzenleyecek. Tarım İl Müdürlüğümüzde gerekli uzman bilgilerle bu eğitimin verilmesine katkı sağlayacak. Bölgemiz bir tarım bölgesi. Bu tarım bölgesinin daha farklı ürünler yetiştirmesi konusunda özellikle kadınlarımızın bu alanda yetiştirilmeleri bakımından önemli bir proje olarak bunu görüyoruz.”  diyen Sayın Valimiz emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, hayırlı olsun dilekleriyle Mesleki ve Teknik Kursların Düzenlenmesine İlişkin İşbirliğiProtokolünü imzaladılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL