Kadınlar Üreterek Kazanacak

Darıca’da kadınların yüzü gülecek Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ilçe genelinde kadınlara yönelik düzenlenen meslek edindirme kurslarıyla kadınların üretime katkı sunarak yüzlerinin güleceğini söyledi. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, eşi..

Kadınlar Üreterek Kazanacak

Darıca’da kadınların yüzü gülecek

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ilçe genelinde kadınlara yönelik düzenlenen meslek edindirme kurslarıyla kadınların üretime katkı sunarak yüzlerinin güleceğini söyledi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, eşi Havva Bıyık ile birlikte Kazım Karabekir Mahalle Konağı’nda kadınlara yönelik düzenlenen kursları ziyaret ederek kadın kursiyerlerle sohbet etti ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Güçlü kadın ve güçlü aile anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden  Başkan Muzaffer Bıyık, “Kadınlara güveniyor ve onları önemsiyoruz. Darıca’nın kadınları güçlü ve çalışkandır. Onların bizden talepleri vardı. Biz de bu talepleri yerine getirmek için kadınlara yönelik kurslar düzenliyoruz. Kadınlar bu kurslarda hem öğrenecek hem de üretecek. Bizler her zaman Darıcalı kadınlara belediye olarak destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kadınlar Üreterek Kazanacak

Giyim, Mefruşat, El Sanatları, Kalıp, İğne Oyası, Takı tasarım ve kırkyama gibi branşlarda düzenlenen eğitimlere kadınların ilgisi bir hayli fazla olurken Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da kadınların üreterek kazanmalarına katkı sunacaklarını belirterek “Darıca Belediyesi olarak kadınların hem meslek sahibi olması hem de ev ekonomilerine katkıda bulunabilmeleri için Halk Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte sertifikalı meslek edindirme kursları düzenliyoruz. İlgi duyan ve meslek edinmek isteyen herkesi bekliyoruz. Belediye olarak kadınların el emeği göz nuru ortaya çıkaracakları eserleri hem sergileyecekleri hem de satıp gelir elde edebilecekleri bir model üzerinde de çalışıyoruz” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL