Kadınlardan İZGİM’e yoğun ilgi

İZGİM, kadınlara umut oluyor Çalışmaların aralıksız sürdüğü İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM), vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor Kadınların gelişimine ve ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilmesine büyük önem..

Kadınlardan İZGİM’e yoğun ilgi

İZGİM, kadınlara umut oluyor

Çalışmaların aralıksız sürdüğü İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM), vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor

Kadınların gelişimine ve ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilmesine büyük önem veren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in hayata geçirdiği Kadın Girişimciler Merkezi, vatandaşların yoğun ilgisi ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kadınların iş hayatında gelişmesine ve büyümesine yardımcı olarak hayata daha güvenle bakmalarını amaçlayan merkez, proje kapsamında çeşitli ekonomik destekler sunarak kadınları üretime teşvik ediyor.

GÜLENÇ, “TALEPLERDE ARTIŞ OLUYOR”

Kendi birimlerine bağlı olan İZGİM’den ve gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sinem Gülenç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Burada 8 farklı branşta minimum 5 kadından oluşan ekiplerin yer aldığı atölyelerde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Atölye katılımcılarımızın sayısı, her geçen gün artıyor. Yaptığımız çalışmalar vatandaşlarımız tarafından duyuldukça taleplerimizde de artış oluyor. İZGİM’de kadınlara yönelik spor faaliyetleri yürütülmekte olup, bu merkezde reformer pilates aleti de bulunmaktadır.

“ÇOCUK OYUN ODASI KURTARICI OLUYOR”

Ayrıca spora, diyetisyene, psikoloğa ya da atölyeye gelen kadınlarımızın, burada çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri bir çocuk oyun odasına sahip. Çocuk oyun odası, sadece buradan hizmet alan kadınlarımız için değil; pazara giden, hastaneye giden, taziyeye giden ya da arkadaşları ile vakit geçirmek isteyen kadınlarımızın çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri yer arayışına son vermek amacıyla da oluşturuldu. Çocuk gelişimi eğitimi alan mezun arkadaşlarımızla çocuklarımız burada keyifle vakit geçiriyorlar.

“KREDİ İMKANI BİLE SUNULUYOR”

İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezimizin Ofisi de İZGİM bünyesinde yer alıyor. İş hayatına atılmak isteyen kadınlarımız, girişimci kadınlardan oluşturacakları 5’er kişilik ekiplerle buradan 1 yıl boyunca ücretsiz bir şekilde verilecek sekretarya ve ofis hizmetlerinden yararlanabilecek. Uzun süredir Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile birlikte devam eden mikro kredi imkanı da yine kadınlarımızı bekliyor. 5 kadın bir araya gelerek, verilecek mikro krediden faydalanabilecek. Evinde ders çalışma alanı olmayan öğrencilerimiz için burada etüt merkezi oluşturduk. İmkanı olmayan çocuklarımız, buraya gelerek internet ve bilgisayar hizmetinden sınırsızca yararlanabiliyor.

“TÜM OKULLARDAN YOĞUN TALEP VAR”

Çocuk kütüphanemizi de hayata geçirdik. Anaokulları başta olmak üzere tüm okullardan talepler alıyoruz. Birçok eğitim kurumu okul dışı faaliyetlerini burada değerlendiriyorlar. Mahalle sakinlerinin çocukları da, yine kayıt sistemi ile bu hizmetten faydalanabiliyorlar. Yetişkin ve çocuk fark etmeksizin alanında uzman psikologlarımız ve diyetisyenlerimiz ile farklı alanlarda da hizmetlerimiz devam ediyor.

“GEBE EĞİTİM HİZMETİ VERİLECEK”

Vatandaşlarımız İZGİM’den, verilen hizmetlerden son derece memnun bir şekilde ayrılıyor. Faaliyetlerimize son olarak gebe eğitim hizmetini ekledik. Kadın Sağlığı projesi kapsamında bu ay ki gündemimiz gebe eğitimleri olacak. Doktor İnci Çavuşoğlu moderatörlüğünde bu hizmetleri hem online hem de İZGİM’de yüz yüze olmak üzere her Salı 12.30 – 13.30 arasında vatandaşlarımıza sunmaktayız.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL