“Kadınlarımızın bir gün değil her gün hak ettiği gerçek değeri bulması dileğiyle..”

Karacan’dan 8 Mart Mesajı Saadet Partisi Çayırova Kadın Kolları İlçe başkanı Aynur Karacan, 8 Mart dünya kadınlar günüyle alakalı şunları belirtti. Ülkemizde batı ve onun uzantıları tarafından bir kısım yazılı,..

“Kadınlarımızın bir gün değil her gün hak ettiği gerçek değeri bulması dileğiyle..”

Karacan’dan 8 Mart Mesajı

Saadet Partisi Çayırova Kadın Kolları İlçe başkanı Aynur Karacan, 8 Mart dünya kadınlar günüyle alakalı şunları belirtti.

Ülkemizde batı ve onun uzantıları tarafından bir kısım yazılı, görsel ve işitsel mecralar kullanılarak toplumun sosyal dokusu darmadağın oldu. Hukuk ve adaleti kadın programlarında, ekonomik refahı şans oyunları ve yarışma oyunlarında, aile saadetini ise ‘denize düşen yılana sarılırmış’ misali dizilerde arar olduk maalesef… Ve günün sonunda 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyoruz.

Ülkemizde Kadına dair politikalar değil, insana dair politikalar konuşulmalıdır. Şayet bu şekilde adımlar atılırsa ve sadece cinsiyetçi pozitif ayrımcılık yapıp algılara değil de, adaleti hedefleyen, sorunların merkezine dair çözümler geliştiren bir yaklaşım ortaya konulursa, bu durum kadın olsun erkek olsun toplumun tamamına olumlu olarak yansımış olur. Her gün haberlere konu olan kadın cinayetleri basit bir cinnet, şiddetli geçimsizlik yada popüler terim olan ‘’kadın şiddeti’’ denilerek yorumlayacağımız basit bir mesele değildir. Hiç kimse kolaylıkla bir cana kıyamaz ve hiç kimse kolaylıkla kendi canını ortaya atamaz eğer bu durum yaşanıyorsa bunun altında çok derin toplumsal meseleler vardır.

Kadınlar küresel emperyalizmin hesapları ve komploları arasında ezilmekte ve bir pazarlama aracı olarak kullanılmaktadır. Çağdaş denilen kesimler kadınları tanıtım, reklam, moda, satış, aklınıza gelen hayatın her alanında metalaştırıp değersizleştiriyor ve bir pazarlama aracı olarak kullanıyor. Sonra çıkıp aynı kişiler 8 Mart dünya kadınlar günü ve kadın hakları diye ortaya çıkıyorlar. Bu duruma karşı maalesef ülkemizde geliştirilen hiçbir politika ve düşünce bulunmamaktadır.

Kadınlarımızın bir gün değil her gün yaşaması ve hak ettiği gerçek değeri bulması dileğiyle bütün kadınlarımıza yürekten selamlarımı iletiyorum’’ dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL