Kalite Komisyonu Toplantısı yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Kalite Komisyonu toplantısı Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün başkanlığında toplanan Kalite Komisyonu Toplantısı’na; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ve Prof. Dr. Nilgün Fığlalı..

Kalite Komisyonu Toplantısı yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Kalite Komisyonu toplantısı Senato Salonu’nda gerçekleştirildi.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün başkanlığında toplanan Kalite Komisyonu Toplantısı’na; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ve Prof. Dr. Nilgün Fığlalı ile akademik ve idari personellerden oluşan Kocaeli Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyeleri katılım gösterdi.

Toplantı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı’nın sunumu ile başladı. Prof. Dr. Fığlalı sunumunda,  Kalite komisyonunun bugüne kadar neler yaptığını, hangi noktadan nereye gelindiğini ve bundan sonraki süreçte de yapılması planlananlar ile ilgili bilgi paylaştı. Toplantıda; Kocaeli Üniversitesi misyon, vizyon, stratejik hedefleri ve performans göstergelerini belirlemek, izlemek ve iyileştirmek üzere detaylı olarak oluşturulan ‘Bütünleşik Stratejik Yönetim Süreci’nin gerçekleştirildiği ve bundan sonraki süreçte de hedefin Araştırma Üniversiteleri arasında girmek ve Kurumsal akreditasyonu almak olduğu vurgulandı.

Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise yürütülen çalışmalar ve gelinen noktanın önemli olduğunu belirterek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı ve Kalite Komisyonu üyelerine teşekkür etti. Kocaeli Üniversitesi’nin yatay büyümeyi tamamladığını, artık dikey büyüme yönünde ilerlediğini belirten Rektör Hülagü, “Kocaeli Üniversitesi belli bir noktaya gelmiş bir üniversite, önemli atılımlar yapmış. Tabii ki eksiklerimiz var, yapacaklarımız var. Bunları da bir hedef doğrultusunda belirledik. Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme, Toplumsal Katkı ve Yönetim konularında yapılması planlanan konuları belirledik. Eğiticilerin eğitiminden sosyal sorumluluk projelerinin daha fazla desteklenmesine, bütünleşik bilgi sisteminin tamamlanmasından lisansüstü eğitiminin iyileştirilmesine, akredite program sayısının artırılmasından atama yükselme ölçütlerinin güncellenmesine kadar pek çok noktada yapmayı planladığımız hedeflerimizi belirledik. Bu doğrultuda da amacımız Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversiteleri arasında yer almasını sağlamak.” dedi.

Karşılıklı soru ve önerilerin aktarıldığı toplantıda, Kalite Komisyonu üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Toplantıda ayrıca mevcut stratejik planın 6 aylık izleme kriterleri ile ilgili olarak Kalite Komisyonu üyelerinin değerlendirmeleri paylaşıldı ve görüşler aktarıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL