Kamp ateşini Sezer yaktı

Gölcük Belediye Spor Kulübü İzcileri 2019 faaliyet programında yer alan bahar dönemi eğitim kampını gerçekleştirdiler. İkinci gün düzenlenen kamp ateşi programına Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer katılarak kamp..

Kamp ateşini Sezer yaktı

Gölcük Belediye Spor Kulübü İzcileri 2019 faaliyet programında yer alan bahar dönemi eğitim kampını gerçekleştirdiler. İkinci gün düzenlenen kamp ateşi programına Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer katılarak kamp ateşini yaktı.

Gölcük Ayvazpınar orman gözetleme kulesi mevkiinde yapılan 3 gün süren kampa 15 lider gözetiminde 127 izci katılım sağladı. Düzenlenen programı ilgiyle izleyen Başkan Sezer kamp ateşinin etrafına toplanmış izcilere ve ailelerine konuşma gerçekleştirdi. Başkan Sezer konuşmasında, “ Akşamın bu saatinde, bu temiz havada, değişik bir ortamda bulunuyorsunuz. Teknolojinin gelişmesinden sonra gençlerin ellerinde sadece telefon ve internet bulunuyor. Diyaloglar sadece suni bir şekilde yapılıyor, yapay dostluklar ve arkadaşlıklar ortaya çıkıyor. Bu izcilik gerçekten sizin hayatınızda önemli bir yer tutacak ve bakacaksınız ilerleyen yıllarda burada beraber kamp yaptığınız arkadaşlarınızla olan dostluğunuzun çok önemli olduğunu fark edeceksiniz. Her gün internette ki yeni oyunlardan oynayabiliyorsunuz. Bugünlerin diğer günlerden hiç bir farkı olmuyor. Bu akşam çok önemli. Sizin kişiliğiniz gelişmesi açısından, direnç kazanmanız açısından, gerçekten memlekete, millete faydalı bireyler olmanız açısından bu akşam burada geçirdiğiniz anlar çok önemli. Özellikle evinizin sıcak konforlu ortamının dışında burada geçireceğiniz zamanlar sizleri belki biraz zorlayacak ama inanın sizi geliştirecek ve güçlü bireyler olmanızı sağlayacak. Ben bu güzel ortamı sağlayan gerek liderlik yapan arkadaşlarımıza gerekse belediyemizin değerli personeline çok teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca en büyük teşekkürü aileler hak ediyor. Çocuklarını bu ortamda olmalarını sağlayan, onları teşvik eden, emek harcayan buralara getiren aileler sizlere kalben teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Bu etkinliğin herkes açısından çok faydalı olmasını ve devamının gelmesini istiyorum” dedi.

İZCİLER NELER YAPIYOR?

Ailelerin çocuklarını güvenle gönderdikleri Gölcük Belediyesi İzci Kampı kapsamında düzenlenen, çocukların hem eğlendikleri hem de öğrendikleri etkinlikler, kişisel gelişim açısından önemli görevleri yerine getiriyor. Verilen eğitimlerle çocuk ve gençlerin; sosyalleşmeleri, ekip halinde çalışma becerilerini geliştirmeleri, keşfetme duygusu, doğayı ve çevreyi sevmeleri, doğaya uyum sağlayarak şartlara uygun yaratıcı fikirler ortaya koyabilmeleri, analitik düşünme becerisine sahip olmaları gibi pek çok konuda bilinçlenmeleri ve gelişmeleri amaçlanıyor.

Yaptıkları barınakta gece boyu kalan izciler, sırayla nöbet tutarak barınak alanlarının güvenliğini sağladılar. Kampa katılan izcileri özel yeteneklerini sergileme fırsatı da buldular.  Sabahın ilk ışıklarında yaptıkları barınakları yıkan izciler, konakladıkları alana sanki hiç gelmemişler gibi ayrıldılar.

Bu tür faaliyetlerin hem eğitici, hemde eğlenceli geçtiğini belirten Kulüp Önderi Feyzullah Yıldız, Kampa ziyaretinden ve desteklerinden dolayı Gölcük Belediye Başkanı Sayın Ali Yıldırım Sezer’e teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL