Genel Güncel Manşetler Politika Surmanset

Kamusal bir alanı yok pahasına vermek hiçbir insanımızın gözünden kaçmaz

  Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik Gebze Hünkar Çayırı’nın 30 yıllığına kiralanmasını değerlendirdi. Kocaeli’mizde bulunan Gebze bölgesinde hem sanayisiyle hem de kültürüyle farklı bir yapı mevcut. İstanbul’un Fethi’nden önce..

Kamusal bir alanı yok pahasına vermek hiçbir insanımızın gözünden kaçmaz

 

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik Gebze Hünkar Çayırı’nın 30 yıllığına kiralanmasını değerlendirdi.

Kocaeli’mizde bulunan Gebze bölgesinde hem sanayisiyle hem de kültürüyle farklı bir yapı mevcut.

İstanbul’un Fethi’nden önce Fatih Sultan Mehmet’in karargâhını kurduğu Hünkâr Çayırı olarak ifade edilen tarihi bir alanımız var. Bu alanda bir namazgâh, köprü ve büyük bir çayır alanı bulunuyor. Gebze Belediyesi geçtiğimiz yıllarda farklı etkinliklerle bu alanı kullanıyordu.

195 dönümlük bu alanın eğitim amaçlı kullanılmak üzere Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na tam 30 yıllığına kiralandığı ifade ediliyor.  Tespit rakamlarına baktığımızda ciddi eksikliklerin olduğunu görüyoruz. O yerin değer tespit bedeli olarak metre karesi 700 TL belirlenmiştir. Gebze’de yaşayan vatandaşlarımızın bildiği gibi o olan babanın oğluna metrekaresini 7000 TL’den satacağı bir alandır.  Metre karesi 700 TL olarak kiralama bedeli üzerinden yıllık 465 Bin TL’lik bir bedelle kiralanmış bulunmaktadır. Kiralarken bile yüzde 1000’lik bir kayırma söz konusu.

Bu vakfın onursal üyelerine baktığımızda Başbakan Binali Yıldırım ve Nevzat Demir beyi görmekteyiz. Kamusal bir alanı kendi yakınınıza yok pahasına vermek hiçbir insanımızın gözünden kaçmaz ve hiçbir vatandaşımızın, hiçbir Adalet ve Kalkınma partili bir kardeşimizin bu sorumsuzluğu kabul etmesi mümkün değildir. Dolayısıyla evlatlarımıza güzel bir gelecek bırakmaktan mahrum kalıyoruz.

Bu alan eğitim alanı olarak gözüküyor ama ortaklık kurabilir devredebilir de diyor. Bu kiralama olayını çözebilmek imkânsız. 30 yıl sonra ne olacağı bile belli değil. Allah’ın izniyle biz bu sorunları düzelteceğiz. Bu sorunları Ak partiyle düzeltme imkânımız yok. Bu sorunları Ak partili yöneticileri görevden uzaklaştırarak bu sorunları düzeltmek zorundayız. Önümüzdeki süreçte bu ve bunun gibi sorunları tek tek ele alarak düzeltme çalışmalarını yürüteceğiz. Saadet partisi olarak bu meselesinin takipçisi olacağız ve peşini bırakmayacağız.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL