Manşetler Surmanset

Kandilli: 7’nin üzerinde bir deprem olacak!

Prof. Dr. Haluk Özener deprem ile ilgili Marmaralıları korkutan bir açıklama yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener yaptığı açıklamada “Marmara’da yakın bir..

Kandilli: 7’nin üzerinde bir deprem olacak!

Prof. Dr. Haluk Özener deprem ile ilgili Marmaralıları korkutan bir açıklama yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener yaptığı açıklamada “Marmara’da yakın bir gelecekte tarih veremiyoruz ama yedinin üzerinde bir deprem olacak” dedi. Öte yandan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür de yaptığı açıklamada, “Marmara depremini yakın gelecekte bekliyoruz. 2045 yılına da kalmayabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Prof. Dr. Haluk Özener bir deprem beklediklerini belirterek, ‘Marmara’da yakın bir gelecekte tarih veremiyoruz ama yedinin üzerinde bir deprem olacak’ dedi. (İHA)

İSTANBUL’DA DEPREMİ HANGİ İLÇE KAÇ ŞİDDETİNDE HİSSEDECEK

İstanbul’da deprem 6 ilçede 9 büyüklüğünde hissedilecek. Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul’u bekleyen depremin maksimum büyüklüğünün 7.6 olarak tahmin ettiklerini ve depremin şiddetinin sahil ilçeleri Yeşilköy ve Tuzla’da 10 olarak hissedileceğini söylüyor. Uzmanlar İstanbul’un depreme hazır olmadığının da altını çiziyor. Prof. Xavier Le Pichon başkanlığında geçtiğimiz yıllarda Marmara denizinin tabanında yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, İstanbul’da olası bir depremin bölgelere göre büyüklüğü söyle saptandı:

Kadıköy: 6 şiddetinde sarsılacak. Depremin merkez üssüne uzaklığı 26 km

Eminönü: 9 şiddetinde sarsılacak. Depremin merkez üssüne uzaklığı 16 km

Fatih: 9 şiddetinde sarsılacak. Merkez üssüne uzaklığı 14-15 km

Zeytinburnu: 9 şiddetinde sarsılacak. Merkez üssüne olan uzaklığı 12 km

Bakırköy: 9 şiddetinde sarsılacak. Bazı yerler 10 şiddetine maruz kalabilir. Merkez üssüne olan uzaklığı 10 km

Avcılar: 9 şiddetinde sarsılacak. Bazı alanlar 10 şiddetine maruz kalabilir. Merkez üssüne olan uzaklığı 12 km

Küçükçekmece: 8 şiddetinde sarsılacak. Merkez üssüne olan uzaklığı 14 km

Büyükçekmece: 8-9 şiddetinde sarsılacak. Merkez üssüne olan uzaklığı 15.5 km

Silivri ve Çatalca: 7 şiddetinde sarsılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlattığı Deprem Kartları’nda da İstanbul depreminde etkilenecek riskli bölgeler hakkında önemli bilgiler yer alıyor. Avcılar, Küçükçekmece, Fatih, Eminönü, Bakırköy, Bayrampaşa, Adalar, Beyoğlu, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Güngören’de hayata geçen proje, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu yönetiminde beş yılda hazırlandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL