Genel Güncel Manşetler Sağlık Surmanset

Kandıra’da”Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” Çalışması

Vali Hüseyin Aksoy’un Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde başlatılan ve  İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi”  çalışmaları kapsamında, Kandıra Turan Güneş Konferans Salonu’nda kadınlarımıza eğitim verildi. Programa;Hülya Aksoy’un yanı sıra Kandıra..

Kandıra’da”Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” Çalışması
Vali Hüseyin Aksoy’un Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde başlatılan ve  İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi”  çalışmaları kapsamında, Kandıra Turan Güneş Konferans Salonu’nda kadınlarımıza eğitim verildi.
Programa;Hülya Aksoy’un yanı sıra Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal ve eşi Merih Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Damla Tosun, ilçe yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Hülya Aksoy, programda yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli katılımcılar hepiniz projemize hoş geldiniz. Ben ilk öncelikle Kaymakam beye ve değerli eşlerine bizleri sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Bizler il genelinde kadın sağlığı eğitim projesi başlattık ve bugünde bu projeyi sizlerle paylaşmak üzere buradayız. Projemizin ana teması; meme kanseri ve kendi kendine elle meme muayenesidir. Meme muayenesinin kendi kendine elle yapılmasının kadın için şans olduğu, erken teşhisin çok önemli olduğunu ve her kadının kendi kendine her ay evde düzenli olarak muayenesini yapmasının önemli olduğunu vurgulamak ve farkındalık yaratmak istiyoruz. Bunun  dışında kadınlarımızı yakından ilgilendiren konularda da bilgilendirme yapacağız. Burada dinlediklerinizi belki de hepiniz biliyorsunuzdur ama bazı şeyleri bilmek yetmiyor. Bunları kendinizde uygulamak çok önemli. Bunun için burada dinlediklerinizi kendinizde uygulayın. Etrafınızda bilmeyen kadınlarımız varsa onlarla da paylaşırsanız projeye katkı sağlamış olursunuz. Birazdan meme muayenesinin evde nasıl yapıldığını anlatan bir video gösterimi izleyeceksiniz. Umarım sizlerde burada dinlediklerinizi evlerinizde uygularsınız, kendinizi ihmal etmeyin.” diyen Hülya Aksoy,  katılımlarından dolayı herkese  teşekkür etti.
Hülya Aksoy’un konuşmalarının ardından , İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi tarafından kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi, kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğümüze ait Sağlıklı Yaşam Aracı da programa dâhil edilerek kadınlarımız Sağlık Bakanlığımız tarafından sunulan hizmetlerle ilgili bilgilendirildi, el broşürleri dağıtıldı.
Kadınlarımız tarafından yoğun ilgi gören program katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL