Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Kanserin Bütüncül Tedavisi” konferansına yoğun katılım | Kocaelide Bugün
Genel Güncel Manşetler Sağlık Yaşam

“Kanserin Bütüncül Tedavisi” konferansına yoğun katılım

Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanlığı ve Gölcük Kent Konseyi iş birliği ile Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde “Kanserin Bütüncül Tedavisi” konferansı yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Düzenlene konferansa Gölcük Kaymakamı..

“Kanserin Bütüncül Tedavisi” konferansına yoğun katılım

Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanlığı ve Gölcük Kent Konseyi iş birliği ile Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde “Kanserin Bütüncül Tedavisi” konferansı yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Düzenlene konferansa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Bilge Saral, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Verem Savaş Dispanseri Sorumlu Hekimi ve Kadın Sağlığı Eğitim Projesi Koordinatörü Dr. Filiz Adanur, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Konuşmacı olarak Genel Cerrah – Organ Nakliye Hocası ve İyileştirmek İyiliktir Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Ünal Aydın ve çok sayıda davetliler katıldı.

Saral, “Bu konferans benim için önemli”

Açılış Konuşmasında Gölcük Muhtarlar Dernek Başkanı Bilge Saral; “Bugün gerçekten çok heyecanlıyım. Gölcük Rotary Grubu Dönem Başkanı Uğur Saral Ünal Aydın Hocamıza meslekte üstün hizmet ödülü vereceklerini öğrendim ve Gölcük’te Ünal Aydın Hocamızın bilgilendirmelerine ihtiyacımız var diye düşündük. Gölcük Kent Konseyi ile birlikte kendisine hazırlayacağımız konferansta konuşmacı olmasını teklif ettik ve kabul etti. Bu konferans benim için gerçekten çok önemliydi.  Çünkü kanser hastalıktan dolayı çok sevdiğim iki insanı kayıp ettim. Bu hastalık süresince her daim yanımızda olan Ünal Aydın Hocamıza çok teşekkür etmek istiyorum ” dedi.

Katılımcılara teşekkür edildi

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk; “Bizler Gölcük Kent Konseyi olarak Kentin sağlığıyla ilgili her türlü fırsatı değerlendirerek Gölcüğümüzün, halkımızın, vatandaşlarımızın bilgilenmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bize bu tür ortamlarda bu birlikteliği sağlamamızı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Konferansımıza katılım sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi. Ardından Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci ve Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş katılımcılara teşekkür ettiler.

Kanser hastalığını betimleyici tasvirler ile anlatarak daha kalıcı bir hale getirdi

 Konuşmaların ardından söz alan Prof. Dr. Ünal Aydın Kanserin Bütüncül Tedavisi konusunda konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında Prof. Dr. Ünal Aydın kanser hastalığını betimleyici tasvirler ile anlatarak daha kalıcı bir hale getirdi. Kısaca kanser hastalığından ve tedavisinden bahseden Aydın, “Kanser vücudumuzda tamamen sağlıklı yaşam döngüsü içindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması sonucu bulundukları doku ya da organların kendi fonksiyonlarını görmelerini engellemeleri sonucu kişinin hayatını tehdit eden tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Kanser tedavisinin en önemli kuralı kanserli dokunun vücuttan uzaklaştırılmasıdır. Kanserli dokunun vücuttan uzaklaştırılması için pek çok yöntem kullanılabilir. Bunların birincisi Dışarıdan müdahale ile yapılacak uzaklaştırma işlemleri, ikincisi ise vücudun kendi savunması sistemini güçlendirerek uzaklaştırma işlemleridir” dedi. Yaklaşım olarak da tarif edilen bütüncül yaklaşımda amaç, kanserin ya da tedavilerinin yarattığı fiziksel, ruhsal, sosyal veya finansal tüm sorunları erkenden tespit edebilmek ve kişiye özel ihtiyaçları belirleyerek, yaşam kalitesini artıracak ve hastalık sürecini iyileştirecek şekilde bütüncül bir hizmet sunmaktır. Bütüncül yaklaşımı biraz daha anlaşılır kılmak için, bu yaklaşımı benimseyerek organize olmuş ülkelerdeki onkoloji tedavi ekiplerini oluşturan profesyonelleri ve sunulan hizmetleri örnekler gösterebiliriz” dedi.

Kanser hastalığında vücudun doğru beslenmesi çok önemlidir

Aydın sözlerinin devamında, “ Kanser hastalığının tanı aşamasından itibaren tedavinizin her basamağında tedavinizden sorumlu olan, sizi en uygun tedaviye yönlendirecek, medikal tedavinizin büyük bir kısmını yürütecek, tüm ekibin koordinatörü konumundaki hekiminizdir. Tetkik süreciniz, tedavi süreciniz, etki ve yan etkilerin değerlendirilmesi, tedaviye cevabın ve bir sonraki stratejinin kararının verilmesinde birincil hekiminiz onkoloji hekimleridir. Kanser hastalığında vücudun doğru beslenmesi çok önemlidir. Vücudunuza siz ne kadar iyi bakarsanız vücudunuzda size ona göre cevap verecektir. Eğer siz kanser hücrelerini beslerseniz tedaviniz uzayacaktır. ” dedi.

Çiçek ve hediye takdiminde bulundular

Konferansın sonunda Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Bilge Saral’a konferansın düzenlenmesinde verdiği katkıdan dolayı teşekkür ederek ve çiçek takdiminde bulundu. Ardından Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Kent Konseyi Dr. Metin Şentürk ve Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci vermiş olduğu konferanstan dolayı Prof. Dr. Ünal Aydın’a teşekkür ederek çiçek ve hediye takdiminde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL