Güncel Manşetler

Karaosmanoğlu, KARMEK Hocalarını Ağırladı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Sorumlusu Nurdan Köksal ve KARMEK eğitmenleri ile bir araya geldi. Sosyal Belediyecilik açısından gençlere..

Karaosmanoğlu, KARMEK Hocalarını Ağırladı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Sorumlusu Nurdan Köksal ve KARMEK eğitmenleri ile bir araya geldi. Sosyal Belediyecilik açısından gençlere ve kadınlara yapılan hizmetlerin çok önemli olduğunu vurguladığı görüşmede Başkan Karaosmanoğlu, “Dün de kadın bizim başımızın tacı idi, bugün de öyle, yarın da öyle olacak” dedi.

 “OMUZLAR ÜZERİNDE GÖKLERE YÜKSELMEYE LAYIKSIN”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözlerini ziyarette hatırlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İşte biz böyle düstura, böyle bir duruşa sahibiz. Bizim inancımızda kadın ayaklar altında değil, el üstünde tutulur. Bundan dolayıdır ki Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz kadın hizmetlerine çok önem veriyor. Bu çalışmalarda sizin gibi hocalarımızın da katkısı çok büyük. Sorumluluğumuzun farkındayız, hep birlikte daha çok hizmet üretmek için el birliğiyle çalışacağız” ifadelerini sarf etti.

“TÜRKİYE’NİN MUTLU KADINLARA İHTİYACI VAR”

Bir olmanın ve güçleri birleştirmenin nedenli önemli olduğunu belirten Karaosmanoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz olmaya başaranlar, bireysel olarak hareket edenlere karşı hep bir adım öndedirler. Ortak hareket edenler, sevgiyi ve hizmeti paylaşanların kentimizde ne kadar mutlu olduğunu görmekteyiz. Bu yüzden Türkiye’nin mutlu kadınlara ihtiyacı var. Kocaeli, kadın ve gençlik üzerine yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmektedir. Türkiye’yi görmek isteyenler, Kocaeli’ye bakmalıdır.”

“KADINIMIZA OLAN İNANCIM TAMDIR”

Bugün Anadolu’nun elleri toprak kokan analarının Kocaeli’de olduğunu da ifade eden Karaosmanoğlu, “Bizim kadınlarımız, kurtuluş günlerinde mücadele veren

Kara Fatma, Şerife Bacı, Halide Edip’tir. Tıpkı onlar gibi söz konusu vatan olduğunda; Kendilerini silahlara, tanklara siper etmekten çekinmemişlerdir. 15 Temmuz’da bunun en açık şeklini gördük. Bacılarımız çelik bir irade ile tankların önünde durdular” hatırlatmasını da yaptı. Kocaeli’mizin dününü kurtardığımız gibi yarınlarını da hazırlayabilmek için kadınımıza büyük görev düştüğünü vurgulayan Karaosmanoğlu, “Çünkü Anadolu, kadın gücü olmadığında ocağı sönmüş ev gibidir. Kadınımıza olan inancımız sonsuzdur. Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza dönük başlattığımız “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi ve bu bana bağlı olarak tüm kadın hizmetlerimiz geleceğin güçlü Türkiye’sine hizmet etmektedir” diyerek sözlerini tamamladı. Kartepe Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Sorumlusu Nurdan Köksal ve KARMEK eğitmenleri, Başkan Karaosmanoğlu’na kadınlara ve gençlere dönük hizmetleri için teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL