Güncel Manşetler

Karaosmanoğlu Öğrencileri ziyaret etti

Yakaladığı her fırsat okullara giderek incelemelerde bulunan ve görülen eksiklikleri tamamlamak için çalışan Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, son olarak Başiskele’de yer alan..

Karaosmanoğlu Öğrencileri ziyaret etti

Yakaladığı her fırsat okullara giderek incelemelerde bulunan ve görülen eksiklikleri tamamlamak için çalışan Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, son olarak Başiskele’de yer alan Vali İhsan Dede İlkokulu ve Vezirçiftliği Ortaokulu’nu ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen ve öğretmenlerle sohbet eden Karaosmanoğlu, okul idarecilerinden verilen eğitim-öğretim hizmetleri hakkında bilgi aldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN VERDİĞİ DESTEKLERİ İNCELEDİ

Kadim bir geçmişe sahip Türkiye’nin gelecek bin yıllara güçlü bir şekilde ulaşması için çocuklarımızın iyi yetişmesi gereğini vurgulayan Karaosmanoğlu, “Çocuklarımıza ve geleceğimizin sahipleri olan gençlerimize güveniyoruz. İnanıyorum ki ecdadın izinden giden nesiller bu okullardan yetişecek ve dünyanın özlemle beklediği adalet ve huzuru sağlayacaklar” dedi.  Vali İhsan Dede İlkokulu Hasan Hayrimert ve Vezirçiftliği Ortaokulu Okul Müdürü Suat Çıdık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen birlikteliklerde Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapılan Satranç Sınıfı, Evden Okula Haydi Anneler Spora projesi ile ücretsiz Spor Okulları kapsamında yapılan spor salonu ile kütüphaneyi gezen Karaosmanoğlu, “Okullarımıza olan desteklerimiz her daim sürecek. Biliyoruz ki ülkemiz donanımlı yetişecek gençlerle birlikte yükselecek” şeklinde konuştu.

“GENÇLERLE BİRLİKTE BİR ÇAĞ KAPADI, YENİ BİR ÇAĞ AÇTI”

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) 20 yıl gibi bir sürede, dünyanın gördüğü en büyük medeniyeti kurarken bunu yanındaki gençlerle gerçekleştirdi hatırlatması yapan Karaosmanoğlu, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada, “Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’u fethederken bıyıkları henüz terlemiş bir gençti, gençlerle birlikte bir çağ kapadı, yeni bir çağ açtı. Gemilerin karadan yürütülmesi genç akılların işiydi. Mehmet Akif Ersoy’da, kurtuluşun nereden geleceğini işaret ederken, Asım’ın nesli olan gençlerden bahseder. Medeniyetimizin gençlere bakışı, güvensizlikten değil güvenden, karamsarlıktan değil umuttan, durdurmaktan değil teşvik etmekten, durağanlıktan değil değişimden beslenir” ifadelerini sarf etti.

“MEDENİYETİMİZİ YENİDEN KURACAK GENÇLİĞİMİZDİR”

Ülkemizi mazlum milletlerin ve coğrafyamızın umudu haline getiren bu irade gençliğin etkisinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu sözlerine ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bugün ülkemizde 30 milyon pırıl pırıl gencimiz var. Bir ülke için bundan daha büyük bir zenginlik olamaz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişmesi için bizler çaba sarf ediyoruz.

Geleceğin dünyasına yön verecek Türkiye’sini kuracak, medeniyetimizi yeniden kuracak gençliğimizdir” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelikler çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL