Güncel Manşetler

Karaosmanoğlu’dan Aşure Günü mesajı

Aşure günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu böylesi önemli günlerin toplumda dostluk ve barış ortamının yayılmasına vesile olduğuna vurgu yaparak, tam hemşehrilerinin aşure gününü kutladı…

Karaosmanoğlu’dan Aşure Günü mesajı

Aşure günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu böylesi önemli günlerin toplumda dostluk ve barış ortamının yayılmasına vesile olduğuna vurgu yaparak, tam hemşehrilerinin aşure gününü kutladı.

Başkan Karaosmanoğlu mesajında, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Muharrem ayının onunu takip eden günlerde düzenlediğimiz ‘Sevgide Buluşalım’ etkinliklerimizle kentimizden Türkiye’ye ve dünyaya sevgi tohumları serpildi. Ulu çınarın kolları Kocaeli’nden tüm yurda yayılmaya başladı. 11 yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediye’mizin birçok sivil toplum kuruluşu ve kanaat önderlerinin katılımı ile başlattığı ‘Sevgide Buluşalım’ programı ile dostluk, sevgi ve muhabbet rüzgârlarını dört bir yana yayıyoruz.

Binlerce insanı sevgide buluşturup, insanımızı kardeş olmanın, bir ve beraber olmanın mutluluğunu yaşatıyoruz. Her yıl çok önemli bir geleneği beraberce yaşıyoruz, kardeşlik duygularını yeniden pekiştiriyoruz. Aşurenin tadı birlikteliğin, kardeşliğin sembolü oluyor, kentimizi ve ülkemizi bir uçtan diğerine kuşatıyor. Aşure, bu topraklarda binlerce yıldır, her renk ve her kokudan çiçeğin bir arada yaşamasının sembolüdür.

Nuh Tufanından Peygamber Efendimizin mübarek torunları Hz. Hüseyin’in, Kerbela’da uğradığı o zulme kadar pek çok büyük olay bugün meydana gelmiştir. Peygamberimizin emanetlerinin acısı yüreğimizde hâlâ sızlamaktadır.

Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli’nin dediği gibi;

“Sevgi, muhabbeti kaynar, yanan ocağımızda

Bülbüller şevke gelir, gül açar bağımızda

Hırslar, kinler yok olur aşk meydanımızda

Arslanlar, ceylanlar dosttur kucağımızda”

Bu kardeşlik ve sevgi yürüyüşü sonsuza dek sürsün, Kocaeli kazansın, Türkiye kazansın. Sevgimiz daim, dostluklarımız baki olsun. Aşure günümüz kutlu olsun” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL