Güncel Manşetler

Karaosmanoğlu’ndan ziyaret

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezini ziyaret ederek kurum personeli ve kursiyerlerle bir araya geldi. Beraberinde Suriyeli alim Veliyüddin..

Karaosmanoğlu’ndan ziyaret

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezini ziyaret ederek kurum personeli ve kursiyerlerle bir araya geldi. Beraberinde Suriyeli alim Veliyüddin Farfur’un da bulunduğu buluşma, Kur’an-ı Kerim tilaveti başladı. İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Demirtaş’ın da hazır bulunduğu birliktelikte bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Ülkemize nitelikli müftü, vaiz ve eğitimci yetiştiren bu kurumlara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Bu gerek dini gerekse milli bir sorumluluktur” dedi.

“DEVLETİN SOMURTKAN VE TEPEDEN BAKAN TAVRI GERİDE KALDI”

İnsanlık tarihi boyunca toplumların en önemli sorununun eğitim olduğunu da ifade eden Karaosmanoğlu, “Ülkemizdeki eğitim öğretim faaliyetlerinin tarihi süreçte geçirdiği aşamaları hepimiz biliyoruz. Bu anlamda din eğitiminin önemi ve bu çerçevede dini anlatacak ve öğretecek kişilerin yetiştirilmesinin ne denli olduğunu da yaşantımız boyunca görmekteyiz” şeklinde konuştu. Devletin somurtkan yüzü ve vatandaşına tepeden bakan tavrının geride kaldığını söyleyen Karaosmanoğlu, “Geçmişin acı tecrübeleri gözümüzün önüne geldiğinde bugünlerin kıymetini bileceğiz. Toplumun bizden beklentilerinin ötesine geçerek onlara hep birlikte hizmet edeceğiz” ifadelerini sarf etti.

“İMAMLARIMIZIN VE MÜFTÜLERİMİZİN SORUMLULUĞU VAR”

Rutin çalışma mantığıyla hareket eder ve yaşarsak topluma karşı sorumluluklarımızı da tam manası yerine getirememiş oluruz vurgusu da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Gençlik çalışmalarına çok önem veriyoruz. Bakınız Kocaeli’de bir milyon kişi otuz yaşın altındadır. Bu gençleri asla ihmal edemeyiz. Sosyal problemlerin çözülmesinde imamlarımızın ve müftülerimizin sorumluluğu en az bizler kadar vardır” diyerek konuşmasını tamamladı.

“ÜLKEMİZİN GÖZBEBEĞİ EĞİTİM KURUMLARINDAN BİRİSİ OLACAK”

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Demirtaş da, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, merkez hakkında detaylı bir sunum yaptı. Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin, Türkiye’deki dokuz ihtisas merkezinden biri olduğunu söyleyen Demirtaş, “Beşi bayan olmak üzere toplam otuz yedi kursiyeriyle eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Otuz ay sürecek bu kursta geleceğin müftü ve vaizlerini yetiştiriyoruz.  Yapımına başladığımız yeni eğitim binasının tamamlanmasıyla ülkemizin gözbebeği eğitim kurumlarından biri haline geleceğiz. Kuruluşundan bugüne kadar ihtisas merkezine yakın ilgi ve desteğini esirgemeyen Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini sarf etti. Ziyaret öğrencilerin dilek ve temennilerini söylemesinin ardından hafriyat çalışmaları devam eden yeni ihtisas inşaatında incelemelerin ardından sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL