Genel Güncel Manşetler Spor

Karateciler Rusya’dan 3 bronz ile döndü

Büyükşehirli karateciler, 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’ndan üç bronz madalya kazanarak Gençlik Olimpiyatları yolunda önemli bir başarı elde etti. Karatede uluslararası takvimin önemli organizasyonları arasında..

Karateciler Rusya’dan 3 bronz ile döndü

Büyükşehirli karateciler, 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’ndan üç bronz madalya kazanarak Gençlik Olimpiyatları yolunda önemli bir başarı elde etti.

Karatede uluslararası takvimin önemli organizasyonları arasında yer alan 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, 2-4 Şubat tarihleri arasında Rusya’da düzenlendi. Soçi kentinde yapılan şampiyonaya Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünün başarılı karatecileri de katıldı. Iceberg Palace Salonu’nda düzenlenen şampiyonada mavi beyazlı karatecilerden; Fatma Naz Yenen, Ekrem Altuner Yılmaz ve Enes Bulut milli takımımız adına mücadele etti.

 KARATECİLERİMİZ GENÇLİK OLİMPİYATLARI YOLUNDA

  1. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Gençler kategorisinde ülkemizi temsil eden Fatma Nez Yenen 59 kiloda, Ekrem Altuner Yılmaz 61 kiloda ve Enes Bulut 76 kiloda üçüncü olarak Soçi’de ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdı. Elde ettikleri başarılı sonuçlar ile Gençlik Olimpiyatlarına katılma şanlarını büyük ölçüde arttıran milliler yurda döndüklerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Genel Sekreteri Bekir Köksal tarafından çiçekler ile karşılandı.

 TÜRKİYE, EN ÇOK MADALYA KAZANAN ÜLKE

Karate Milli Takımımızın, 20 erkek, 18 bayan sporcuyla katılım gösterdiği şampiyonada en çok madalya kazanan ülke Türkiye oldu. Toplamda 3 altın, 3 gümüş ve 12 bronz madalya kazanan millilerimiz genel klasmanda da altıncı olarak şampiyonayı tamamladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL