Kariyer Dolu Günler

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi 17-21 Aralık tarihleri arasında 5 gün 10 oturum şeklinde Kariyer Günleri etkinliği gerçekleştirdi. Kaymakamlıktan mimarlığa, Diş hekimliğinden makine mühendisliğine kadar pek çok alanda başarılı insanın..

Kariyer Dolu Günler

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi 17-21 Aralık tarihleri arasında 5 gün 10 oturum şeklinde Kariyer Günleri etkinliği gerçekleştirdi.

Kaymakamlıktan mimarlığa, Diş hekimliğinden makine mühendisliğine kadar pek çok alanda başarılı insanın davetli olduğu etkinlik okulun öğrencileri tarafından ilgiyle takip edildi.

Birinci gün Kaymakam Mustafa Gülerin sunumuyla başladı. Güler “Kaymakamlık” mesleğini, idareciliği kendi tecrübeleriyle öğrencilere aktardı. İlçe Milli Eğitim müdürü Şener Doğan’ da ilk günün misafirleri arasındaydı. Kaymakam Mustafa Güler’in ardından Gebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitü Müdürü Prof. Dr. Işıl Kurnaz öğrencilere hitap etti. Kurnaz, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında yapılan çalışmalardan ve kendi çalışmalarından bahsetti.

Günün ikinci oturumunda ise Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Meral Elçi öğrencilerle buluştu. Psikoteknik Testler, Personel Seçme ve Yerleştirme, Kariyer planlama alanlarında çalışma yapan Meral Elçi sunumunun ardından öğrencilerin kişilik renklerini ortaya çıkarak bir anket çalışması da uyguladı.

Etkinliğin ikinci gününün ilk oturumun konuğu Diş Hekimi Mehmet Sular oldu. Samimi sohbetiyle öğrencilerin beğenisini alan Sular, diş hekimliğini kendi yaşantısından örnekler vererek öğrencilere aktardı. Yaptığı mesleği severek yapmanın insanın hayat felsefesi olması gerektiğine değindi. İkinci oturumda ise TÜBİTAK Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Elektronik Mühendisi Dr. Hamza Özer ve Bilgisayar Mühendisi Emrah Billur öğrencilerle buluştu. Her iki konuk da hem TÜBİTAK’ın yaptığı çalışmaları, hem de kendi alanlarındaki çalışmaları öğrencilere aktardılar.

Üçüncü gün ilk konuk Deniz Pilot Binbaşı Ercüment Gökkaya oldu. Havacılık ve Pilotlukla ilgili deneyimlerini aktaran Gökkaya’nın sunumu ilgiyle takip edildi. İkinci oturumda ise Kardiyolog Doçent Doktor Ömer Yiğiner sunum yaptı. ”Sunumum bittiğinde herkes doktor olmak isteyecek.” diyerek söze başlayan Yiğiner, doktorluğun, kalp doktorluğunun mesleki özelliklerini öğrencilere aktardı.

Dördüncü günün konukları Makine Mühendisi Sacit Zorlu ve Elektronik Mühendisi Abdurrahman Aslantaş oldular. Her iki mühendis de mühendislik mesleğinin özellikleri kendi hayatlarından örneklendirerek ve özel sektör gözüyle değerlendirerek öğrencilerle paylaştılar. İkinci oturumda ise TÜBİTAK Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü’nden okul tarafından 7 Nisan 2019 tarihinde yapılacak Fen Bilimleri Olimpiyatı Danışma Kurulu’nda da yer alan Doç. Dr. Selma Onarıcı ve Doç. Dr. Zelal Adıgüzel öğrencilerle buluştular.

Etkinliğin son gününde ise Gebze Teknik Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesinden Porf. Dr. Ayşe Gül Gürek (Kimya), Prof. Dr. Savaş Berber (Fizik) ve Doç Dr. Ayten Kandilci (Biyoloji) öğrencilerle buluştular. Kendi alanları ile ilgili konuşmaların ardından öğrencilerden gelen soruları da titizlikle cevaplayan konukların sorulara verdikleri cevaplar büyük alkış topladı. Son oturumda ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mimarları Sinan Kayakıran ve Ali Osman Özcan öğrencilerle buluştu. Mimarlık mesleğini anlatan konukların sunumlarını okul için planlanan spor salonunun çizimlerinden anlatmaları öğrenciler için ayrı bir sürpriz oldu.

Programın sonunda Okul Müdürü İsmail Boğa: “Meslek tercihlerini şekillendiren öğrencilerimizin seçimine katkı sağlamak için Kariyer Günleri Etkinliği düzenledik. Gerçekleştirdiğimiz etkinlikten öğrencilerimizin hem keyif aldığı, hem de konuklarımızın sunumlarının öğrencilerimizin meslek seçimlerine katkı sağladığı gözlerinden belli oluyor. Katılan, destek veren tüm konuklarımıza yürekten teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL