Eğitim Genel Güncel Manşetler Valilik

Karnelerini Vali Yavuz’dan Aldılar

2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Karne Dağıtım törenine katılan Vali Seddar Yavuz, çocukların karne sevincine ortak oldu. İzmit Solaklar Ortaokulu ve İlkokulu’nda gerçekleştirilen karne törenine; Vali Seddar..

Karnelerini Vali Yavuz’dan Aldılar

2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Karne Dağıtım törenine katılan Vali Seddar Yavuz, çocukların karne sevincine ortak oldu.

İzmit Solaklar Ortaokulu ve İlkokulu’nda gerçekleştirilen karne törenine; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Mili Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Seddar Yavuz, daha sonra okul bahçesinde Mimar Sinan Ortaokulu folklor ekibinin gösterisini izledi.

Vali Yavuz: “Bin 579 okulda 426 bin 636 öğrencimiz ve 29 bin 616 öğretmenimizle birinci yarı yılı tamamlamış bulunuyoruz. Bu vesileyle özellikle öğrencilerimizin yetişmesinde, hayata hazırlanmasında, kişilik gelişiminde büyük bir fedakarlıkla çalışan irfan ordumuz öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyor teşekkür ediyorum. Bizim medeniyetimizde ve kültürümüzde okumak dinimizin ilk emridir. İlk nazil olan ayet ‘ikra’ oku ile başlar. Dolaysıyla bunu çok iyi özümsemiş olan milletimizin evlatları anne babalar her türlü fedakarlığı yaparak çocuklarını en iyi şekilde yetiştirme gayreti içerisindedir. Nitekim bütün ailelerin eğitim harcamalarına yapmış oldukları orana bakarsanız, ailenin ekonomik durumu ne olursa olsun anne babaların evlatlarının yetişmesi için büyük fedakarlıkta bulunduklarını gösteriyor. Bu vesileyle tüm ebeveynlere evlatlarının yetişmesi konusundaki gayretleri ve çabalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Eğitim Kurumlarımızın Fiziki Alt Yapımız Çok İyi Durumda

Hükümetimizin eğitim alanındaki çalışmalarına değinen Vali Yavuz, Valilik olarak yapılan çalışmalardan da bahsederek şunları kaydetti: “Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle stratejik alan olan eğitime önemli yatırımlar yapmış, fiziki alt yapısını bugünkü çağdaş, ileri ve medeni ülkeler seviyesine çıkarmıştır. Yetişmiş insan gücümüzle yani öğretmenlerimizle çocuklarımızı Türkiye yüzyılına hazırlamak üzere yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Bu sebeple Valiliğimiz eğitimin her alanına ilgi duyuyor, sadece akademik başarıyı değil hayat başarısını da odak haline getiren bir yaklaşımla özellikle çocuk ve gençlerimize yönelik özel projelerde geliştiriliyor. ÖNEM projesi gibi projelerle çocuklarımızı hayata hazırlıyor, sorun çözme becerisi kazandırıyor ve kişilik gelişimlerine ciddi katkılar sunmak için gayret ediyoruz. Hamilerimiz aracığıyla doğru ve iyi rol modeller ortaya koyuyor ve çocuklarımızın özenebileceği ‘ben de böyle olmalıyım’ diyebileceği modellerle tanıştırıyor ve onlarla zaman geçirmesini sağlıyoruz.”

Sadece Akademik Başarıyı Değil İyi İnsan Olmayı da Hedefliyoruz

Sadece akademik başarıya odaklanmadıklarını belirten Vali Yavuz konuşmaların devamında şunları söyledi: “Öğrendiklerini hayata geçirebilecek iyi insan ve vatandaş modeli üzerinde çalışıyoruz. Nitekim sadece bilgi yeterliliği olmuş olsaydı dünyada bugün suç oranlarının düşmesi gerekirdi. Oysa dünyanın hiçbir döneminde insanlar bu kadar eğitimli olmadı ancak suç oranları bu kadar da yüksek olmadı. Demek ki insanlara bir şeyler öğretmenin çözüm olmadığını, iyi insan, ahlaklı insan yetiştirmenin de kıymetli olduğunu bilerek özellikle eğitimin bu yönüne vurgu yapıyor, sadece akademik başarıyı değil iyi insan olmayı da hedefliyoruz. Eğitim politikamızın ana noktası da budur. Devletini milletini seven, engin insan sevgisine sahip, vatanını, bayrağını canından aziz bilen, bir insana yardım etmeyi düstur haline getiren, gördüğü kötülük karşısında bunu değiştirmeyi hedefleyen kısacası merhametli, şefkatli, sevgi dolu bir nesil inşa etmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir kez daha eğitime katkı sunan bütün paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her birini ayrı ayrı kutluyor, gönülden tebrik ediyorum. Evlatlarımıza iyi tatiller diliyorum. Özellikle güzel aktivitelerle vakit geçirmelerini, oyun oynamalarını, gezmelerini ama yine de boş vakitlerinde kitap okumayı, güzel alışkanlıklar edinmeyi de tavsiye ediyoruz. Siz değerli basın mensuplarına da katkılarınız vesilesiyle ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından okulu gezen Vali Yavuz, ilk anasınıfı öğrencilerinden başlayarak tüm öğrencilere karnelerini verip, onların karne heyecanına ortak oldu.

Daha sonra öğretmenler odasına geçen Vali Yavuz, burada okul yönetimi ve öğretmelerle bir süre sohbet ederek, istişarelerde bulundular.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL