KARTEAM İlk Ürünü Tamamladı

Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO bünyesinde faaliyete geçen Kartepe Test ve Araştırma Merkezi (KARTEAM), ilk ürününü tamamladı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)’nın Mali Destek Programı çerçevesinde, Kocaeli Üniversitesi’nin yürütücülüğünde..

KARTEAM İlk Ürünü Tamamladı

Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO bünyesinde faaliyete geçen Kartepe Test ve Araştırma Merkezi (KARTEAM), ilk ürününü tamamladı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)’nın Mali Destek Programı çerçevesinde, Kocaeli Üniversitesi’nin yürütücülüğünde ve Kocaeli Sanayi Odası’nın destekleriyle oluşturulan ve geçtiğimiz günlerde resmi açılışı gerçekleştirilen “Kartepe Test ve Araştırma Merkezi (KARTEAM), ilk ürün olarak tasarımdan üretime elektrik motoru test platformu üretti.

Üniversite-Sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden bir tanesi olan KARTEAM’de üretilen platform, önümüzdeki günlerde Abdullah Gül Üniversitesi’ne teslim edilecek.

KARTEAM Nedir?

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) 2016 yılı “Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında hazırlanan “Kartepe Test ve Araştırma Merkezi’nin (KARTEAM) oluşturulması” adlı proje, Kocaeli Üniversitesi’nin yürütücülüğünde ve Kocaeli Sanayi Odası’nın destekleriyle yapıldı. Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO’nun laboratuvarları kullanılarak oluşturulan KARTEAM, özellikle Doğu Marmara bölgesindeki otomotiv yan sanayi, metal işleme ve kaynaklı imalat sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların malzeme, muayene ve Ar-Ge alanlarında ortak kullanım merkezi olma yolunda ilerleyecek. Proje sürecinde ve sonrasında Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri bizzat görev alırken KARTEAM, üniversitemizin çok önem verdiği üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlayan örnek bir proje olarak ön plana çıkıyor.

Projenin hazırlık sürecinde Kocaeli Sanayi Odası’nın (KSO) desteği ile bölgemiz sanayicilerinin hangi testlere ihtiyaç duyduğu kapsamlı bir şekilde analiz edildi. Proje kapsamında bir adet hizmet ofisi ve 3 birim oluşturuldu. Bu birimlerde;

– Tahribatsız Muayene Birimi: Spektro analiz, Sıvı penetrant, manyetik parçacık, ultrasonik muayene, sertlik ölçme, yüzey pürüzlülüğü ölçme,

– Tahribatlı Muayene Birimi: Çekme-basma-yorulma testleri, çentik darbe, kırılma, mikro-makro yapı görüntüleme,

– Numune Hazırlama Birimi: Müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda standartlara uygun numuneleri hazırlama testleri yapılabiliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL