Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Kartepe belediyesinden büyük ayıp! | Kocaelide Bugün

Kartepe belediyesinden büyük ayıp!

Kartepe belediyesi skandalı! Bilindiği gibi küresel salgın hastalık nedeni ile Kızılay ın elindeki kan stokları azalmıştı. Kızılay genel merkezinin acil kan çağrısına sivil toplumdan ilk cevap veren ise, yeniden refah..

Kartepe belediyesinden büyük ayıp!

Kartepe belediyesi skandalı!

Bilindiği gibi küresel salgın hastalık nedeni ile Kızılay ın elindeki kan stokları azalmıştı. Kızılay genel merkezinin acil kan çağrısına sivil toplumdan ilk cevap veren ise, yeniden refah partisi genel başkanı Dr. Fatih Erbakan olmuştu.

Dr. Fatih Erbakan, Kızılay genel başkanı ile protokol imzalayarak, partisinin 81 il teşkilatını kan vermeye çağırmıştı.

Yeniden refah partisinin Kızılay aracılığı ile kan vermesi, toplumun takdirini topladı. Birbirinden çok farklı siyasi görüşlere mensup yurttaşlar, yeniden refah partisinin kan çağrısına olumlu cevap vererek, Kızılay a kan bağışında bulundu.

Partinin Kocaeli il başkanlığı tarafından da, Kızılay ile birlikte planlama yapılarak, 10 ilçede kan bağışı kampanyası organize edildi.Yeniden refah partisi Kocaeli il başkanlığı, kan bağışlarının yapıldığı noktalara tüm vatandaşların kolaylıkla erişim sağlamaları için, ilçelerin merkezlerinde bulunan belediye binaları önlerinde kan alma noktaları kurulma kararı aldı.

5 ilçe de belediye önünde kurulan kan alma noktalarında vatandaşlar sorunsuzca kan verme işlemlerini gerçekleştirdiler.

Ama skandal Kartepe belediyesi önünde patlak verdi. Kartepe belediyesi yetkilileri, kan alma ünitelerini belediye binası içerisine taşıyarak çalışmayı sahiplenirken, çalışmanın mimarı olan yeniden refah partisini ret etti.

Kan alma işlemini belediye binası içinde yaptıran Kartepe belediyesi, çalışmayı organize eden yeniden refah partisine binanın dışını bile çok gördü.

Organizasyonun sahibi olan yeniden refah partisinin tanıtım standı için yer göstermek gerekirken, partinin gençlik kollarının kurduğu standı zabıta marifeti ile kaldıran, Kartepe belediyesinin bu hareketi toplumun büyük tepkisini çekti.

Konuya ilişkin olarak partiden resmi bir açıklama yapılmazken, konuya ilişkin görüşünü sorduğumuz il başkan yardımcısı Cevdet Çepil şu sözleri kaydetti;

“bizim amacımız toplumun kan ihtiyacına cevap vermek. Kartepe belediyesinin kan verme işlemlerini belediye binası içerisinde konforlu bir ortamda yapılmasına yardımcı olmasından dolayı çok memnun olduk. Fakat çalışmanın mimarı olan partimizin, belediye binasının dışında bile stant kurmasına engel olunması kabul edilebilir bir davranış değildir. Halkımız gerçeklerin farkındadır, güneş balçıkla sıvanmaz. Kan verme işlemini belediye çalışması olarak sunmak, bundan rant devşirmeye çalışmak, kusurlu bir kamu hizmetidir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL