Kartepe Zirvesi Emine Erdoğan’ın Katılımıyla Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Şehircilik ve Mutlu Şehir Konulu Kartepe Zirvesi 2019 Açılış töreni Sempozyumun Onursal Başkanı Emine Erdoğan , Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Eşi Şengül..

Kartepe Zirvesi Emine Erdoğan’ın Katılımıyla Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Şehircilik ve Mutlu Şehir Konulu Kartepe Zirvesi 2019 Açılış töreni Sempozyumun Onursal Başkanı Emine Erdoğan , Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Eşi Şengül Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Hüseyin Aksoy  ve eşi  Hülya Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Kartepe Green Park Otelde düzenlenen törene; BM Mukim Koordinatörü (Tedviren) Alvaro Rodrıguez, Kocaeli Milletvekilleri  Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman.  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve eşi  Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Vali Yardımcıları Osman Ekşi, Suat Yıldız, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti İl Başkanları, Kamu Kuruluşlarının İl Müdürleri, Akademisyenler, Bilim insanları, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören; “Şehircilik ve Mutlu Şehir” konulu film gösterimi ile devam etti. Program; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, yaptığı açılış konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy konuşma yaptı.

Program BM Mukim Koordinatörü (Tedviren) Alvaro Rodrıguez’in konuşmalarıyla devam etti.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşmalarını yaptı.

Sempozyumun Onursal Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan zirvede yaptığı konuşmalarında,” Şehirlerin maruz kaldığı değişimin, bugün olduğu gibi dün de insanları endişelendiren hususlardan biridir.”

 İhtiyaçlar hemen her gün farklılaşıyor. Fakat hafızaları ve ruhları, günün şartlarına göre bazen genişliyor, bazen daralıyor çünkü şehirler, ruhları olan canlı organizmalar gibidir. Bir şehir, her gün yeniden inşa edilir ya da onlardan koparılan tarihle yıkılır. Bir şehrin kimliği ile o şehirde yaşayan insanların kimliği daima alışveriş halindedir. O nedenle yeni tanıştığımız kişiye ilk sorduğumuz soru, memleketi değil midir. İki şehri birbirinden ayıran, koordinatları değil kimlikleridir. Fakat son yıllarda görüyoruz ki şehirler artık birbirlerine daha çok benzer hale geldi. Küreselleşme, kimlikleri tek tipli hale getirirken, şehirleri de çoraklaştırdı.

Şehir söz konusu olduğunda konuşacak elbette çok şey var.  Bu zirveden çıkacak ortak aklın, yerel yönetimlere ve şehir politikalarına rehberlik yapacağına inanıyorum.  Özlemi çekilen akıllı ve mutlu şehir konseptinin anahtarı olacaktır. Bu duygularla Kartepe Zirvesi’nin hayırlı olmasını diliyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı için tekrar teşekkür ediyorum.” Diyen Emine Erdoğan bütün katılımcılara teşekkür etti.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL