Kartepe’de İmam ve Müezzinlerle “Yerel Buluşmalar” Toplantısı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde STK ile “Yerel Buluşmalar” toplantısında Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı – AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Mehmet Akif Yılmaz..

Kartepe’de  İmam ve Müezzinlerle “Yerel Buluşmalar” Toplantısı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde STK ile “Yerel Buluşmalar” toplantısında Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı – AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Mehmet Akif Yılmaz da katılarak Kartepe’de görev yapan imam ve müezzinlerle bir araya geldi.

DİN İSTİSMARINA DİKKAT ÇEKTİ

Programda konuşan Kartepe İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün “Din hizmeti sunmaktayız. Hassas bir konudur. Maalesef son dönemlerde ortaya çıkarak dini sömürge aracı olarak kullanmak isteyen, bu şekilde gençlerimizi istismar eden oluşumlar vardır. Bizim resmi makamlarla bir araya gelmemiz büyük önem taşımaktadır. Maalesef dinimiz istismar edilmektedir. Vatandaşlarımızın dini duygularını sömürüp çıkar peşinde koşan, yardım kutularını ellerinden düşürmeyen gruplar da vardır. Bunlara karşı daha duyarlı olmak durumundayız. Bu bizim asli görevimizdir. Kartepe Belediyemiz tarafından camilerimize, Kur’an kurslarımıza her türlü destek verilmektedir. İstasyon, Şefkatiye Mahallelerinde camilerimizin yapımı hızla devam ediyor. Kent meydanında da camimiz olacak” dedi.

ÇOK GENİŞ ALANDA HİZMET ÜRETMEKTEYİZ

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise “Kartepe Belediyesi olarak sosyal ve kültürel alanda yapılan hizmetlerimiz ülke genelinde örnek gösterilmektedir. İnsanlarımızın gönlüne giden yolları yapmaya devam ediyoruz. Önümüzde çok önemli bir kılavuzumuz vardır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemi bizler için rehber olmaktadır. En genç belediye olarak alt yapıdan üst yapıya kadar çok geniş alanda hizmet üretmekteyiz. Merkezi hükümetimiz tarafından yapılan düzenleme sonrasında camilerimize, Kur’an kurslarımıza hizmet götürebiliyoruz” şeklinde konuştu.

BİZLERDEN KUR’ANI SÖKÜP ALMAK İSTEMEKTEDİRLER

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gençlerimizin camilere gelmesi noktasında ciddi projeler başlatıldığını hatırlatan AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz “Bu projeler sizlerin sayesinde başarıya ulaşmaktadır. Kur’an eğitimi almak isteyen ailelerin ayağına gidilmektedir. Son dönemlerde daha fazla imkanlar sağlanmıştır. Bu sağlanan imkanlara gereken cevabı vermeliyiz. Toplumunuza dinimizi doğru anlatma sorumluluğumuz vardır. Son günlerde yapılan yorumlar sonrasında üzerlerinizde ki sorumluluğu en net şekilde göstermiştir. Toplumun doğru bilgilendirilmesi çok önemlidir. Toplumun en itibar ettiği kişiler sizler olmalısınız. İmamların diziler sayesinde toplum gözünde ne duruma getirildiğini gördünüz. Günümüzde bu itibarsızlaştırma çalışması devam ediyor. Bizlerden Kur’anı söküp almak istemektedirler” dedi.

KALBİMİZE NAKŞEDİLEN VATAN, MİLLET AŞKI VE DİNİMİZDİR

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı – AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu “Kartepemiz her geçen gün gelişmektedir. Her geldiğim zaman yapılan yatırımları görmekteyim. Camilerimiz ve Kur’an kurslarımıza gereken önem verilmektedir. Sadece fiziki yapılar ile hizmet tamamlanmış olmuyor. Oraların ilim yuvasına dönmesi gerekiyor. Medeniyetimize baktığımız zaman bu kurumların nasıl hizmet verildiğini görmekteyiz. Dünyada eser bırakma noktasında hepimize görev düşmektedir. 15 Temmuz’u hep birlikte yaşadık. Hangi güçle sokağa çıktık. Tankların üzerine yürüten güç neydi. Kalbimize nakşedilen vatan, millet aşkı ve dinimizdir. Toplumsal değerlerden uzaklaştırılması noktasında ülkemiz üzerinde ciddi çalışma yapılıyor” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL