Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Kartepe’nin Mucitleri” yetişiyor | Kocaelide Bugün

“Kartepe’nin Mucitleri” yetişiyor

17 mahallede hizmet veren Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri, geleceğimizin mimarı olan çocukların eğitici, öğretici ve de sosyal aktivitelerine ara vermeden devam ediyor. Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri Bilim Fen Komitesi, “Kartepe’nin..

“Kartepe’nin Mucitleri” yetişiyor

17 mahallede hizmet veren Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri, geleceğimizin mimarı olan çocukların eğitici, öğretici ve de sosyal aktivitelerine ara vermeden devam ediyor.

Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri Bilim Fen Komitesi, “Kartepe’nin Mucitleri” sloganıyla düzenlediği programda, çocukların sömestr tatilinde 3D tasarım eğitimi almasını sağladı. Ömer Seyfettin, Yunus Emre, İbn-i Sina Bilgi Evleri öğrencileri İzmit’te bulunan 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi’nde iki hafta süren eğitimde, 3D yazıcı teknolojisi ve çeşitleri, 3D yazıcıda çıktı alma teknikleri, 3D tasarımda kullanılan araçlar hakkında eğitim aldılar.

HAYAL GÜCÜNÜ GELİŞTİRİYOR

Çocukların hayallerini somut materyale çeviren 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi, 3 boyutlu programlarda çizim yapılarak, hayal gücünün 3D yazıcıyla buluşmasını sağladı. Eğitimde öğrencilerin tasarım ve inovatif düşünce sistemini destekleyerek, hayal gücünü geliştirmesinde katkı da bulunuldu. Tasarım oluşturma kabiliyeti kazandırmak, yaratıcılık ve görsel sanatları üç boyutlu tasarlamak, yazılım, grafik ve diğer görsel becerileri kazandırarak atölye ortamında güvenli çalışma prensipleri öğrencilere kazandırılmış oldu.

AFRİN YAZILI TÜRK BAYRAĞI

Eğitim kapsamında çocuklara, 3 boyutlu çizim programlarının tanıtımı ve işlevi, kullanılacak araç kutusu ve fonksiyonlarının tanıtımı ve uygulaması, perspektif çizim, geometrik şekillerin çizimi, ölçme teknikleri ve 3D print işlemi öğretildi. Eğitimin son gününde Afrin’ de vatani görevini yapmakta olan tüm askerlere ithafen, Afrin yazılı Türk bayrağını 3 boyutlu olarak çıktısını alan çocukların gözlerinde başarmış olmanın mutluluğu vardı. Verilen eğitimlerin günlük hayatlarına olumlu katkılar sunduğunu belirten öğrenciler, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve ekibine teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL