Kaşiflerin fotokapan heyecanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Ormanya doğal yaşam parkında iki haftada bir düzenlenen Doğa Kâşifleri programı çocuk kâşiflere deneyimleyebilecekleri etkinlikler sunuyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından yürütülen süreçte kâşifler yaban hayat gözlemciliğinden,..

Kaşiflerin fotokapan heyecanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Ormanya doğal yaşam parkında iki haftada bir düzenlenen Doğa Kâşifleri programı çocuk kâşiflere deneyimleyebilecekleri etkinlikler sunuyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından yürütülen süreçte kâşifler yaban hayat gözlemciliğinden, doğa sanatları atölyesine kadar birçok etkinlik gerçekleştiriyor.

 DOĞAYI TANIMA FIRSATI BULUYORLAR

Doğa yürüyüşüyle başlayan etkinlikte küçük kaşiflere alandaki fauna ve flora hakkında bilgiler veriliyor. Ormanya’yı keşfe çıkan küçük kâşifler ilgilerini çeken yaprak, dal, meyve ve meşe palamudu gibi ögelerden beğendikleri ne varsa topluyor. Doğa ile ilgili meraklarını gideren kâşifler, doğayla iç içe olmanın, yeni beceriler elde etmenin ve sosyalleşmenin keyfini çıkarıyor.

 KÂŞİFLERİN FOTOKAPAN HEYECANI

Etkinlik boyunca yaban hayat gözlemciliği yapan küçük kâşiflerin daha önce hiç görmedikleri hayvanları incelemeleri, alandaki bitkileri yakından gözlemlemeleri ve fotokapanlar ile alandaki vahşi yaşamı keşfetmeleri sağlanıyor. Bir nevi doğa terapisi yapan çocuklar için etkinlikler oldukça fayda sağlıyor.

 MAKROME BİLEKLİK YAPIMINI ÖĞRENDİLER

Etkinliğin sonlarına doğru doğa sanatı atölyesinde makrome bileklik yapımını öğrenen kâşifler, etkinliğin sonunda tüm yaptıklarını doğa günlüklerine not alıyorlar. Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğünce gerçekleşen etkinlik için veliler doğa ve çocuk temalı etkinliklerin çoğalmasını isterken, memnuniyetlerini dile getiriyor.

 DOĞA KÂŞİFLERİ DEVAM EDİYOR!

8-13 yaş grubu öğrencilerin katılabildiği etkinlikte başvuru ve kayıt için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğü’nün 0262 331 66 11 numaralı telefondan iletişime geçiliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL