Güncel Manşetler

Katı Atık Toplama Merkezi Açıldı

Darıca Belediyesi Temizlik Müdürlüğü bünyesinde inşaası tamamlanan Katı Atık Toplama Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.   Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğdu,İlçe Milli..

Katı Atık Toplama Merkezi Açıldı
Darıca Belediyesi Temizlik Müdürlüğü bünyesinde inşaası tamamlanan Katı Atık Toplama Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.
 170600_ekran-alintisi
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğdu,İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz,Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Mzuaffer Bıyık, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe protokolünün katılımıyla açılan tesisler Osmangazi Mahallesi’nde 13 dönüm arazi üzerine inşaa edildi.
ÇEVREYE ÖNEM VEİRYORUZ
Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Katı Atık Toplama Merkezi’nin çevreye verdikleri önemi göstermesi açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.
Başkan Karabacak , “görev yaptığımız süre boyunca yarınlara nasıl daha iyi bir çevre bırakırız ,hep bunun muhasebesini yaptık.Bugün burada yaklaşık on dönümlük alanda inşaasını tamamladığımız ve toplamda 2250 m2 inşaat alanına sahip bu tesisler ilçemiz adına önemli bir kazanım olarak karşımızda duruyor.Artık Darıca’daki katı atıklar burada ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılacak.Gelecek nesillerimize temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakma adına Avrupa Birliği normlarına uygun olarak inşaasını tamamladığımız bu tesisler bölgemizde örnek nitelikte.
Vatandaşlarımızın kullanmadığı mobilyadan elektroniğe ,inşaat atığından beyaz eşyaya, oyuncaktan cam atıklara kadar bir çok atık madde kaynağında toplanarak ayrıştırma işlemine tabi tutulacak. Bu noktada vatandaşlarımıza da çok iş düşüyor.Ellerindeki atık maddeleri bizlerle irtibata geçerek bu tesislerimizde değerlendirilmek üzere bizlere teslim etmelerini bekliyoruz.Böylece hem çevremizi temiz tutacak hem de ekonomiye katkı sağlamış olacağız.Burada türlerine göre ayrı ayrı toplanan atıklar, geri dönüştürülmek üzere yetkili merkezlere gönderilecek.İlçemize hayırlı olsun diyor, sizlere de bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’da eserin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, tesislerin bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.Kesilen kurdelayla açılışı yapılan tesisi gezen protokol üyelerine, yetkililer tarafından tesisle ilgili bilgiler aktarıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL