Katırcıoğlu’ndan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün barışa, dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olmasını diliyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, 8 Mart..

Katırcıoğlu’ndan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün barışa, dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olmasını diliyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Kadın emektir,  Kadın hayattır, Kadın fedakârlıktır, Kadın annedir.Kadın, kadim geçmişimizden aydınlık geleceğimize uzanan köprüdür.

Mücadelesiyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınlarımız, güçlü ailenin ve güçlü milletin mimarlarıdır. İstiklal ve istikbal mücadelelerinde, 15 Temmuz’da en ön safta yer alan kadınlarımız, geleceğimize rehberlik edecek bir miras bıraktılar.”

“Gücümüzün farkındayız, potansiyelimizin farkındayız!

Özgüvenleri yüksek, birikimli, eğitimli ve cesur kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacaktır.”

“Kadınlarımızın dinamizmine ve üretim gücüne duyduğumuz ihtiyaç ortadadır.

Ekonomik veriler gösteriyor ki, kadının istihdam ya da girişimcilik yoluyla ekonomiye katılımı, ülkemizin global ekonomik hedefleri ve 2023 vizyonu adına elzemdir.”

“Kadına yönelik ayrımcılığın ve engellerin ortadan kaldırılması, teşvik mekanizmalarının yaygınlaştırılması çalışmaları süratle hayata geçiriliyor. KEFEK olarak, kadının toplumsal hayattaki gelişimini bütüncül bir yaklaşımla ele alıyor, daha iyisi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

“Kadınlarımıza ait meselelerin tüm topluma ait meseleler olduğunu unutmamalıyız.

Toplumsal mutabakat ve anlayış, sorunların çözümünde yol gösterici olacaktır.”

“Devletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, vatandaşlarımız bugün kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelen şiddet ve cinsel istismarın ortadan kaldırılması büyük gayret göstermektedir. KEFEK olarak da, kamuoyu vicdanını yaralayan meselelerde, milletimizin çağrısına kulak vereceğiz, üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz.

Bu düşüncelerle, 15 Temmuz’da korkusuzca şehadete yürüyen kadınlarımız başta olmak üzere vatanı için şehit düşen tüm kadınlarımızı şükranla anıyor, şiddet kurbanı olan kadınlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün barışa, dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olmasını diliyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL