Kaya’dan Açıklama!

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya yaptığı basın açıklaması ile Çayırova Belediyesinin 2017 yılına ait gelir giderlerini incelemek üzere yasa gereği kurulan denetim komisyonuna talep etmelerine rağmen, evrakların verilmediğini bazı..

Kaya’dan Açıklama!

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya yaptığı basın açıklaması ile Çayırova Belediyesinin 2017 yılına ait gelir giderlerini incelemek üzere yasa gereği kurulan denetim komisyonuna talep etmelerine rağmen, evrakların verilmediğini bazı hesapların denetimden kaçırıldığını iddia etmiş bu konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak yapılan suç duyurusu ile ilgili içişleri Bakanlığı soruşturmaya izni vermedi.

DENETİM YAPMA GÖREVİMİZ ENGELLENDİ

Konu ile ilgili konuşan CHP Çayırova Belediye Meclis Üyesi ve denetim komisyonu üyesi Halis Koç kırk beş  günlük denetim süresince bütün taleplerimiz geri çevrilmiş denetlenmesi gereken dosyalar kaçırılmış, denetim görevimiz açıkça engellenmiştir. Bu durum çalışma süresi içerisinde ses ve görüntü ile izlenen  denetim odasındaki kayıtlar, gerek komisyon Başkanlığına, gerekse Başkanlık makamına vermiş olduğum dilekçeler ile sabittir, konuyu yargıya taşıdık.

BAKANLIK İZİN VERMEDİ YARGIYA TAŞIDIK

Meclis üyesi Halis Koç, İçişleri Bakanlığının soruşturmaya izin vermemesi bir soruşturmanın sonucu değil, tamamen siyasi bir karardır. Konunun bağımsız yargıda önünde soruşturulması ve karara bağlanması gerekir,   Belediye yönetiminin yaptığı işlemlerde adil şeffaf ve hesap verebilir olmalıdır. Biz ana muhalefet partisi olarak, yargıda sonuna kadar takipçisi olacağız diyen Meclis Üyesi Halis Koç , Belediye Meclis Üyesi Dursun Yıldız ile birlikte Gebze adliyesine giderek dava açtı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL