Güncel Manşetler

Kaya’dan Öğretmenler Günü Mesajı

CHP Çayırova ilçe Başkanı    Selahattin KAYA 24 Kasım  Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı , Kaya mesajında şu görüşlere değindi. “Yaşadığı çağı, geleceği çok iyi okuyabilen Büyük Önder Mustafa Kemal..

Kaya’dan Öğretmenler Günü Mesajı

CHP Çayırova ilçe Başkanı    Selahattin KAYA 24 Kasım  Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı , Kaya mesajında şu görüşlere değindi.

“Yaşadığı çağı, geleceği çok iyi okuyabilen Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK , bir milletin geleceği üzerinde eğitimin oynadığı rolü çok iyi bilmekteydi.Atatürk’e göre,ekonomide, sağlıkta, sanatta, sporda nerede bir sorun varsa onun temelinde eğitim olduğu için Cumhuriyet Devrimlerinin en önemli ayağını eğitim oluşturmuştur.Bu nedenledir ki gelişmiş toplumlar en fazla yatırımı eğitime yapar ,bütçelerini eğitime  ayırır, eğitim emekçilerini el üstünde tutarlar.Bir ülkenin yaptığı en büyük yatırım eğitime yaptığı yatırımdır.Eğitimin bir ülkenin bugünü  ve geleceği iken , AKP’ nin yıllardır sürekli değiştirdiği ve laik bilimsel eksenden çıkartarak eğitim sisteminin , eğitimin kalitesini getirdiği durum ortadadır.Koltuğa geçen her Milli Eğitim Bakanı ile birlikte ders proğramları ve sınav sistemleri değişmiştir.Eğitim sisteminin uğradığı tahribat ciddi boyutlardadır. Laik – Demokratik- Bilimsel Eğitim olmadıkça Büyük Gelişmiş Türkiye laflarının hepsi boş hayeldir.Öğretmenlerimizin ciddi ekonomik ve sosoyol sıkıntıları vardır. Atanamayan , atanmadıkları için psikolojileri bozulan hatta intihar eden öğretmenlerimiz bulumaktadır.Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren toplumda öncü görevini  üstlenen, insan yetiştirmek gibi zor bir sanatı üstlenen öğretmenlerimizi yoksulluğun kıskacına alan, mesleğine küstüren uygulamalara karşı durmak zorundayız.Laik , bilimsel , demokratik , nitelikli bir eğitim sistemini yaratmak ve tüm eğitim emekçilerini ekonomik ve sosyal açıdan tatmin eden bir çizgide olması için değerli eğitim emekçilerimizin her zaman yanlarında olacağımızın bilinmesini  isterim . Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere hayatları kaybetmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkenin aydınlık geleceğine sahip çıkacak yeni nesilleri yetişdirecek Öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’                                                                                                                   

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL