Eğitim Genel Güncel Manşetler

Kazandıkları Bilgisayarı Kardeş Okula Verdiler

İzmit Belediyesi’nin geri dönüşüm projesine verdikleri destek sonucu diz üstü bilgisayar kazanan Özel Nadide Okulları, bu bilgisayarı kardeş okul ilan ettikleri Saraybahçe İlköğretim Okulu’na hediye ettiler. Diz üstü bilgisayar, İzmit..

Kazandıkları Bilgisayarı Kardeş Okula Verdiler

İzmit Belediyesi’nin geri dönüşüm projesine verdikleri destek sonucu diz üstü bilgisayar kazanan Özel Nadide Okulları, bu bilgisayarı kardeş okul ilan ettikleri Saraybahçe İlköğretim Okulu’na hediye ettiler.

Diz üstü bilgisayar, İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Özel Nadide Okulları’ndan Nilgül Altun ve Müdür Yardımcısı Muharrem Aytaş tarafından Saraybahçe İlkokul Müdürü Yusuf Kılıç’a teslim edildi.

Yağları Lavobaya Dökmeyin

Bilgisayarın teslimi sırasında Sarabahçe İlkokulu öğrencilerinden Senem Fındıkçı, Betül Kaynak, Ayşegül Bayram ve Merve Sarısüleyman bir sunum yaparak,  özellikle evlerde kızartmalık olarak kullanılan bitkisel yağların lavabolardan dökülmemesi gerektiğini anlattılar. Öğrenciler “lavabolardan dökülen yağlar, kanalizasyon hatlarına zarar verdiği gibi, suyu ve toprağı da kirletmektedir. 1 litre yağın 1 milyon metreküp temiz suyu kirlettiğini unutmayalım” dediler.

İzmit Belediyesi yetkilileri de proje kapsamında bir yıl içinde 5.700 litre bitkisel yağ toplayarak bunları biodizel olarak geri dönüştürdüklerini söylediler.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL