Güncel Manşetler

KBB’den Diyarbakır – Silvan yoluna çevre düzenlemesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından Diyarbakır – Silvan Yolu refüj ve döner kavşaklarda peyzaj düzenleme çalışması gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında 36 bin 600 metrekarelik kavşak..

KBB’den Diyarbakır – Silvan yoluna çevre düzenlemesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından Diyarbakır – Silvan Yolu refüj ve döner kavşaklarda peyzaj düzenleme çalışması gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında 36 bin 600 metrekarelik kavşak alanıyla 38 bin m2’lik refüj modern bir görünüme kavuşturulacak. Yol kenarlarına 32 farklı çeşitte 60 bin adet ağaç da dikilecek.

REFÜJ VE DÖNEL KAVŞAKLARDA DÜZENLEME

Büyükşehir tarafından Diyarbakır-Silvan yolu üzerinde peyzaj düzenlemesi yapılıyor. Toplam 36 bin 600 metrekare dönel kavşak alanı ve 38 bin metrekare refüj alanında gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte yol çok modern bir görünüme kavuşacak. Çalışmalar 9 bin 500 metre uzunluğundaki refüj alanında da yapılacak.

SULAMA SİSTEMLERİ YAPILDI

Bölgede sulama sisteminde kullanılmak için 450 metre derinliğe sondaj çalışması yapılarak su kaynağı elde edildi. Otomatik sulama sisteminin kurulduğu alanda ayrıca 250 ton su kapasitesi olan bir depo da yapıldı.

32 ÇEŞİT BİTKİ DİKİLECEK

Alanda peyzaj çalışmaları kapsamında ağaç dikimi gerçekleştirilecek. Toplamda 32 çeşit bitki ekiminin yapılacağı alana 60 bin adet ağaç dikilmesi planlanıyor. Çalışmalar kapsamında bu zamana kadar alanın toprak serim işleminin yüzde 20’lik bölümü tamamlandı. Ayrıca bölgede bulunan farklı lokasyonlara da Büyükşehir temalı 4 adet renkli yonga ve dolamit taşından süslemeler yapılacak.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL