Genel Güncel Manşetler Yaşam

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 44’üncü yıl dönümü

Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesi olan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 44’üncü yıl dönümü kapsamında “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır. İlk olarak Kıbrıs Muharip gaziler Derneği Başkanı..

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 44’üncü yıl dönümü

Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesi olan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 44’üncü yıl dönümü kapsamında “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

İlk olarak Kıbrıs Muharip gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazileri, müteakiben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükelçisi Fazıl Can KORKUT ve beraberindeki heyet, 20 Temmuz 2018 tarihinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’i ziyaret etmiştir.

Anıtkabir’de ve daha sonra Ulus Meydanında aynı gün gerçekleştirilen törenlere askerî ve mülki erkânın yanı sıra Kıbrıs gazileri de katılmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Muharip Hava Kuvveti  Komutanı Orgeneral Atilla Gülan tarafından temsil edildiği  KKTC’deki törenlere; Türk Deniz Kuvvetlerine ait unsurlar (TCG BARBAROS, TCG TUFAN, TCG MIZRAK ve TCG ÇANAKKALE) ve Türk Yıldızları iştirak etmiştir. Törenler büyük bir coşku içinde icra edilmiştir.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle, Orgeneral Güler tarafından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya gönderilen mesajda; ‘Bu kutlu günün Kıbrıs Türk Halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde bir dönüm noktası olduğu, Kıbrıs Türk Halkının 1963-1974 yılları arasında yaşadığı acılarla, bugün yakın coğrafyamızda terör ve çatışmalar arasında göçe zorlananların yaşadığı acıların farklı olmadığı, yıllarca her türlü güçlükle mücadele eden Mücahit Kıbrıs Halkı ve Türkiye’nin 1974 yazında elbirliği ile Ada’da “Barış ve Özgürlük” ortamını tesis ettiği, Barış Harekâtı sonrası oluşan ve 44 yıldır süren huzur ve güven ortamının gelecekte de devam etmesi için Türk Silahlı Kuvvetlerinin, meşru hak ve sorumlulukları doğrultusunda her zaman Kıbrıs Türk Halkının yanında olacağı’ ifade edilerek, Kıbrıs Türk halkının vermiş olduğu bu onurlu mücadele uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz bir kez daha rahmetle, kahraman gazilerimiz minnet ve şükranla anılmıştır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL