“Kılavuz Gençlik” her geçen yıl çalışmalarını artırıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin model ve ödüllü gençlik projesi  “Kılavuz Gençlik” her geçen yıl çalışmalarını arttırarak yoluna devam ediyor. Lise ve üniversite gençliğine yönelik, salon programları, tematik kamplar, akademik çalışmalar, sosyal..

“Kılavuz Gençlik” her geçen yıl çalışmalarını artırıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin model ve ödüllü gençlik projesi  “Kılavuz Gençlik” her geçen yıl çalışmalarını arttırarak yoluna devam ediyor.

Lise ve üniversite gençliğine yönelik, salon programları, tematik kamplar, akademik çalışmalar, sosyal aktiviteler, sportif etkinlikler ve kulüp faaliyetleri olmak üzere birçok alanda hizmet veren “Kılavuz Gençlik” örnek oluyor. “Kılavuz Gençlik” projesi kapsamında kurulan Akademi liseden 2018 Akademik yılında 10 bin 692 öğrenci hizmet aldı.

 AKADEMİ LİSE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projesi olan “Kılavuz Gençlik” gençlerin kariyerine yön vermede önemli rol alıyor. “Kılavuz Gençlik” projesi kapsamında Kocaeli genelinde 6 merkez kuruldu. “Akademi Liseler” gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlaki, sosyal, akademik alanda olumlu gelişimine katkı sağlayarak, başarılı, özgüven sahibi, sanat, müzik, kültür ve sportif faaliyetleri ile aktif, erdem sahibi bir gençlik yetiştirmek için önemli bir alan haline geldi. Bu hedef doğrultusunda kültürel geziler, spor faaliyetleri, bilgi destek programı, değerler eğitimi, geleneksel el sanatları atölyeleri, gençlik kampları, enstrüman kursları, okuma grupları, duyarlılık oluşturmak amacı ile gerçekleştirilen toplumsal projeler, yarışmalar ve söyleşi programları, yazarlık okulu atölyeleri ve danışmanlık hizmeti gibi birçok alanda çalışma yapıldı. 

DEĞERLER EĞİTİMİ

Değerleri eğitimi, Akademi Lise öğrencilerinin öz bağlarından, kültür ve medeniyetlerinden kopmamak için uygulanan bir program.  Bu kapsamda 2018 Yılı içinde Kuran-ı Kerim Meal Okumalarından 140, Divan-ı Muhabbetten 5 bin 509, Hayatı Okuyorum Atölyesinden 16, Tarih Okumalarından 3 bin 589, Edebiyat Okumalarından 2 bin 108 öğrenci hizmet aldı.

ÖĞRENCİ VELİ DAVET VE TEBRİKLERİ

2018 yılı içinde öğrenci ve velileri ile üçüncüsü gerçekleştirilen iftar programına 5 bin 100, üniversiteyi kazanan öğrenci tebrik programına ise 900 öğrenci ve veli katıldı.

 SEMİNERLER                                                                

2018 yılında gerçekleşen “Sınav Kaygısıyla Başetme ve Motivasyon” konulu seminere veli ve öğrencilerden oluşan 5 bin 100 kişi katıldı. Ayrıca tarih, din, edebiyat ilgili çeşitli konu başlıkları içeren 31 seminer verilirken, bu eğitimlerden 7 bin 105 öğrenci faydalandı.

 KILAVUZ GENÇLİK SÖYLEŞİLERİ

2018 yılında 4 adet kılavuz gençlik söyleşisi gerçekleşti;  “II. Abdülhamit’i Anmak ve Anlamak”, “Batı Trakya Mücadelesi ve Dr. Sadık Ahmet”, “Batının Karanlık Düzeni: Sömürgecilik”, “Gönül Coğrafyası: Balkanlar” konu başlıkları altında gerçekleşti.

   SPOR FAALİYETLERİ 

2018 yılında Akademi Lise öğrencilerine yönelik “Omuz Omuza Futbol Turnuvası, Spor Gezi Ve Ziyaretleri, Doğa Yürüyüşleri, Bisiklet Kulubü, Yüzme Etkinliği gibi birçok sportif faaliyet gerçekleştirildi. Sportif faaliyetlerden 2018 yılında toplam 3 bin 945 öğrenci faydalandı.

 KAMPLAR

2018 yılında Akademi Lise öğrencilerine yönelik 5 defa gerçekleştirilen kamp programlarına bin 212 öğrenci katıldı.

 GÖRSEL VE İŞİTSEL SANATLAR

Öğrencilerin becerilerini artırmak amacıyla hazırlanan görsel ve işitsel sanatlar atölyelerine birçok genç katıldı. Buna göre 2018 yılın içinde, Geleneksel el Sanatları 610, Ebru Atölyesi 465, Hat Atölyesi 119, Tezhip Atölyesi 26, Ney ve gitar kursları 37 öğrenciye hizmet verildi.

 KÜLTÜREL GEZİ VE ETKİNLİKLER

Akademi Lise öğrencilerinin tarihi, kültür ve medeniyeti yerinde görerek daha yakından tanımaları amacıyla İstanbul, Çanakkale, Konya, Edirne, Bursa, İznik, Safranbolu, Konya, Sakarya İllerine toplam 42 tur düzenlenirken etkinliklerden bin 526 öğrenci faydalandı.

 GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJE VE YARIŞMALAR

Kılavuz Gençlik Modeli bünyesi altında faaliyet yürüten Akademi Liseler 2018 yılında birbirinden faydalı proje ve yarışmalar gerçekleştirdi.

Yazarlık Okulu; 2018 yılında üçüncüsü düzenlenen yazarlık okulu; Deneme (makale) , şiir, portre (biyografi), hikâye (öykü) ve Karikatür alanında yeteneği olan ve kendini geliştirmek isteyen lise öğrencilerini kapsayan bir proje. 2018-2019 Dönemi Yazarlık Okulu eğitiminden 213 öğrenci faydalanmaya devam etmekte.

 

Kudüs’e Mektup; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Kocaeli genelinde eğitim görmekte olan lise öğrencilerinin Kudüs’te yaşananlarla ilgili empati yapmalarını sağlamak, Kudüs’ün öneminin bilincini aşılamak ve Kudüs’te yaşananlara karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla düzlenen yarışma. Kudüs’ e Mektup Yarışmasına Kocaeli genelinde bin 979 öğrenci katılırken, 110 öğrencinin mektubu değerlendirilmek üzere finale kaldı. Ayrıca “Kudüs’e Mektup“ Yarışması sonucunda, dereceye giren ilk 20 öğrenciye rehber öğretmeniyle Kudüs ziyareti gerçekleştirme fırsatı sunuldu.

Belde”Şuurun Şehri İnsan; Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Akademi Lise Hizmet Birimleri 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin katılımcısı olduğu, şehirlerimizin mekân ve insanı kapsayacak şekilde öğrencilere anlatılması ve bu bağlamda bir şehir-şuur-insan portresinin çizilmesi amacıyla oluşturulan bir program. Proje kapsamında 5 ayrı kitap okunurken 80 Kız öğrenci bu hizmetten faydalandı.

 PSİKOLOJİ-DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETİ

Psikoloji-Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti ergenlikten yetişkinliğe geçerken, gençlerin karşılaştığı sorunları sağlıklı ve doğru bir şekilde aşılmasına yardımcı olmak amacıyla bu hassas dönemde doğru bilgilendirme ve yönlendirme yapılan bir eğitim çalışması. 2018 yılı içinde 36 psikoloji Atölye çalışması gerçekleştirilirken 135 öğrenciye hizmet verildi. Ayrıca Rehberlik/Danışmanlık 135, Psikoloji Atölyesi 2 bin 124,  Rehberlik Seminerleri 4 bin 89 öğrenci hizmet aldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL