Politika

“Kılıçdaroğlu Bize Lazım!”

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun yargı kararları konusunda çelişkili açıklamalar yaptığını ifade eden Başbakan Yıldırım, CHP liderinin yürüyüşte..

“Kılıçdaroğlu Bize Lazım!”

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun yargı kararları konusunda çelişkili açıklamalar yaptığını ifade eden Başbakan Yıldırım, CHP liderinin yürüyüşte zihnen ve bedenen yorulduğunu savunarak, ‘Sayın Kılıçdaroğlu’ bize lazım diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun kendisine yazdığı mektubun içeriği de sorulan Başbakan Yıldırım, açlık grevindeki akademisyenlere de değindi.

Başbakan Yıldırım , Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos ve Başbakanı Çipras ile görüştükten Batı Trakya Türkleri’yle bir araya geldikten sonra yurda dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ”Adalet Yürüyüşü”nün gerekçesi hatırlatıldı, ”Yargı kararları nedeniyle yürümek zorunda bırakıldım” dediği iletildi.

Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

”Hangisi doğru? Kılıçdaroğlu yürüyüşte olduğu için biraz zihinsel ve bedensel yorgunluk da var. O yüzden çelişkili açıklamalar yapmaya başladı. Bence bu yürüyüşü bırakmasında yarar var. Sayın Kılıçdaroğlu bize lazım. Yollarda kendini heder etmesine gönlümüz razı olmuyor. Konuşulacak bir şey varsa bir araya gelir, konuşuruz.”  Bir soru üzerine kabine revizyonu söylentilerinin veya haberlerinin bakanlar üzerinde olumsuz etki yarattığını belirten Başbakan Yıldırım, ”Görmedik duymadık kalmasın diye ramazan davulu mu çalacağız?” diye sordu.
Bu söz üzerine ”O zaman ramazandan sonrasını mı bekleyelim”? sorusu gülüşmelere yol açtı. Başbakan, ”Dışardan bakan ataması olur mu?” sorusu üzerine habercilere espri yaptı, ”Yarınki haberlerde performansınızı görelim ona göre bakarız” dedi.

Başbakan Yıldırım’a, Kılıçdaroğlu’nun kendisine yazdığı mektubun içeriği de soruldu.

Başbakan’ın verdiği bilgiye göre, mektup, Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden alınan ve açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile ilgiliydi. Kılıçdaroğlu mektubunda, hayati tehlike arzetmeden soruna çözüm üretilmesini istedi. Başbakan Yıldırım, bunun üzerine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’yi görevlendirdiğini anlattı. Binali Yıldırım, Nurettin Canikli’nin ailelerle görüştüğünü belirtti, alınan yanıtları şu sözlerle açıkladı:
”Sayın Canikli bu eylemi sonlandırmalarını istedi ve bunda olumlu bir yaklaşım göremedi. Aksine aileler, ‘Biz bunların eylemlerinden gurur duyuyoruz. Asla bırakmayı da düşünmüyoruz’ gibisinden bir tutum içerisine girdiler. İstedikleri şu:Herhangi bir itiraz komisyonuna girmeden doğrudan görevlerine iade edilsinler.’ Öyle bir işlem yetkimizde değil. İtiraz komisyonu var. Titiz bir şekilde incelenecek. Başka ne yapabiliriz?”
Bizzat araştırdığını, söz konusu kişiler hakkında örgüt ilişkisi yüzünden gözaltı kararı çıktığı bilgisi aldığını belirten Yıldırım, ”Ben Başbakan olarak yargısal faaliyetlere müdahele edecek, şöyle olacak böyle olacak diyecek konumda değilim. İnsani bakımdan gereken çalışmaları yaptık. Ama gördük ki iş ideolojik boyuta taşınmış ve yapacak da fazla bir şey yok.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL