Güncel Manşetler Politika

Kılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) “Adalet ve Cesaret” temalı 36. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeniden genel başkan seçildi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise 447 oy aldı.1266 delegeden 1253’ü..

Kılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) “Adalet ve Cesaret” temalı 36. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeniden genel başkan seçildi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise 447 oy aldı.1266 delegeden 1253’ü oy kullandı. 16 oy geçersiz sayıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yaptı.

Kılıçdaroğlu konuşmasının başında, “Önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele vereceğiz” dedi.

“Ülkesini seven her yurttaşın yanımızda olmasını rica ediyorum” diye konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hapishanelerin tıka basa olduğu bir Türkiye’de kimse evinde rahat uyuyamaz. Gazetecilerin hapiste olduğu bir Türkiye’de kimse demokrasiden söz edemez.

“Türkiye, tarihinin en zor dönemeçlerinden birini yaşıyor. İnsanlar kaygıyla Türkiye’nin bekasından söz ediyorlar. Şu soruyu hep beraber sormak zorundayız. 15 yılda bu beka sorunuyla Türkiye’yi kim karşı karşıya getirmiştir?”

’80 milyonun güvenini kazanmak bizim görevimizdir’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından diğer bazı satırbaşları şöyle:

Gerçekten hepimiz çok üzgünüz Afrin’de 7 şehidimiz var.. Kahraman askerlerimiz, Mehmetçiklerimize minnet borçluyuz. Allah rahmet eylesin. Bütün milletimize baş sağlığı diliyoruz.

“Bütün komşularımızla huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hangi rejimi benimsemişlerle benimsesinler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir’ demiştir.

“Beni tekrar bu onurlu göreve seçtiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Önümüzdeki süreç, zorlu bir süreçtir. Farklı görüşler olabilir. Ama hiç kimse unutmasın: Bizimle beraber aynı paralelde yer almayan arkadaşlarımın başımın üstünde yeri var.

“80 milyonun güvenini kazanmak bizim görevimizdir. Vatandaşın sorunlarına eğilmek bizim görevimizdir. Sokaktaki vatandaş dertleniyorsa onun yanında olacağız. Onun derdiyle beraber ortak olarak sorununu çözeceğiz.

“Bu zorlu görevi CHP Genel Başkanlarına yakışır biçimde sürdüreceğim. Sağ olun var olun.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL