Genel

Kılıçdaroğlu’ndan Meral Akşener’in partisi için yorum

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’na röportaj verdi, 2019 seçimlerine yönelik olarak değerlendirmelerde bulundu. Meral Akşener’in yeni parti kurma çalışmalarına ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, “Şöyle düşünmek lazım; demokratik parlamenter sistemi..

Kılıçdaroğlu’ndan Meral Akşener’in partisi için yorum

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’na röportaj verdi, 2019 seçimlerine yönelik olarak değerlendirmelerde bulundu. Meral Akşener’in yeni parti kurma çalışmalarına ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, “Şöyle düşünmek lazım; demokratik parlamenter sistemi savunan ve bu bağlamda oy alacak bir siyasi yapılanma Türkiye’nin geleceği açısından iyi bir yapılanmadır.” sözleriyle yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, internet ortamında yayın yapan ve oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’nun da Yayın Kurulu’nda yer aldığı ‘Nasıl Dergi’ye röportaj verdi. Meral Akşener’in yeni parti kurma çalışmalarına ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, “Şöyle düşünmek lazım; demokratik parlamenter sistemi savunan ve bu bağlamda oy alacak bir siyasi yapılanma Türkiye’nin geleceği açısından iyi bir yapılanmadır. Başkanlık sistemini savunanlar ve ona destek verenler oylarının yönünü değiştirip Meral Hanım’a doğru bir eğilime girerlerse bundan, parti demiyorum, Türkiye kazançlı çıkar. Başkanlık modelini Türkiye bağlamında düşünmek lazım. Milletvekilliği bağlamında Meral Hanım ayrı bir siyasi yapılanmaya gider ve parti kurarsa bunu bugünden yorumlamak çok doğru değil. Çünkü nasıl bir kadroyla kurulacak, kuruluş amaçları ne? Bunun görülmesi lazım.” yanıtını verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL