Kitap Fuarı Yeni rekoruyla Bitti

12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda buluşmak dileğiyle. Türkiye’nin ziyaretçi sayısı, etkinlik ve katılımcı açısından en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 11. kez kapılarını kitapseverlere açtı. Her yıl ziyaretçi..

Kitap Fuarı Yeni rekoruyla Bitti

12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda buluşmak dileğiyle.

Türkiye’nin ziyaretçi sayısı, etkinlik ve katılımcı açısından en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 11. kez kapılarını kitapseverlere açtı. Her yıl ziyaretçi rekorları kıran Kocaeli Kitap Fuarı’nı bu yıl 855 bin 815 kişi ziyaret ederek yeni bir rekora imza atıldı.

855 BİN 815 KİŞİ ZİYARET ETTİ

27 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde her gün 10.30-21.00 saatleri arasında kitap tutkunlarını ağırlayan 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nın bu yılki ana teması ‘’Roman ve Hikaye’’ oldu. Kitapları satış rekorları kıran Ayşe Kulin’in onur konuğu olduğu fuar, 9 gün boyunca Kocaeli ve çevre illerden gelen kitapseverleri misafir etti. Geleneksel hale gelen Ağaçlar Kitap Açtı etkinliğiyle başlayan fuara 11. yılında 490 yayınevi ve 80 STK katıldı. Fuar boyunca 800’ün üzerinde söyleşi, konferans ve imza etkinliği düzenlendi. Her yıl ziyaretçi rekorları kıran Kocaeli Kitap Fuarı’nı bu yıl 855 bin 815 kişi ziyaret etti.

11 YILDA 5 MİLYON 460 BİN ZİYARETÇİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 11. kez kapılarını kitap tutkunlarına açtı. Kocaeli Kitap Fuarı, her sene kendi rekorunu kırarak 10 senede 4 milyon 604 bin ziyaretçi sayısına ulaşmıştı. Bu seneki ziyaretçi sayısı olan 855 bin 815 kişi ile bu sayı 5 milyon 459 bin 815’e ulaştı.

TATLI ANILARLA AYRILDILAR

7’den 70’e kitapseverler bu yıl da çok sevdikleri yazarların kitaplarında nice yolculuklara çıktı, hayranı oldukları bir yazara kitaplarını imzalatmak için saatlerce sırada bekledi, ardından tatlı bir yorgunluk içinde, her görüş ve fikirden konuşmacının katıldığı söyleşileri dikkatle dinledi. 9 gün boyunca kitaplar arasında geçen, her türlü görüşün özgürce dile getirildiği, bambaşka ufuklara uzandığımız bir kitap fuarını daha geride bıraktık. Bazılarımız sahaflardaki sararmış yapraklarda gençliğinin o en güzel günlerini, en tatlı anılarını buldu. Son olarak; yayınevleri, yazarlar ve okurlar, seneye tekrar görüşmek dileğiyle 11. Kocaeli Kitap Fuarıyla vedalaştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL