Kıyaklar Şirketlere Fatura Millete

Yatırım Az Zam’lar Tam Gaz Son aylarda üst üste gelen Elektrik zamlarına ilişkin daha önce açıklama da yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 21 Elektrik Dağıtım şirketinin yapmış oldukları yatırımları..

Kıyaklar Şirketlere Fatura Millete

Yatırım Az Zam’lar Tam Gaz

Son aylarda üst üste gelen Elektrik zamlarına ilişkin daha önce açıklama da yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 21 Elektrik Dağıtım şirketinin yapmış oldukları yatırımları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına sordu.

Kıyaklar Şirketletlere Fatura Millete

Özelleştirmeler sonrası Elektrik yatırımlarında ciddi bir fark olmadığını belirten Akar, iktidar tarafından şirketlere birçok defa kıyak yapıldığını söyledi. Akar yaptığı açıklama da iktidarın elektrik dağıtım şirketlerine sattığı elektriğin fiyatında birçok defa indirime gidip 2016 yılında  kilovat saatini 17.75 ‘den 14.95 kuruşa kadar çektiğini, Ancak bu indirim vatandaşın faturasına yansıtılmadığı için şirketlere 1.3 milyar lira kaynak aktarıldığını söyledi.

NEYİ BEKLİYORSUNUZ

Hereke de onlarca çürümüş elektrik olduğuna dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Sedaş’ın 2018 yılında bu direklerin değişeceğini açıkladığını ancak 2019 yılını bitirmek üzereyken hala bu direklerin değişmediğini söyledi.

SEDAŞ’ın içleri iyice boşalmış, demirleri oksitlenmiş ve en ufak bir rüzgarda devrilme riski olan direkleri 2018 yatırım planı içine almasına karşın şimdiye kadar hiçbir çalışma yapmamasını sert sözlerle eleştiren Akar, elektrik yatırımlarına ilişkin 3 Milyar, 5 Milyar yatırım diye yapılan açıklamaların içinin boş olduğunu söyledi.

YAPILAN KESİNTİLERİ VE YATIRIMLARI SORDU

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Hereke’deki değiştirilmeyen elektrik direklerini, kentimizde yaz döneminde de çok sık yaşanan elektrik kesintilerini, 2018-2019 yıllarında kentimizdeki trafo sayısı, bu trafoların kapasitelerinden oluşan bir dizi konuyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplaması istemi ile Meclise soru önergesi verdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL