Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Kızı Cahit Zarifoğlu’nu Anlattı | Kocaelide Bugün

Kızı Cahit Zarifoğlu’nu Anlattı

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11.Kocaeli Kitap Fuarı Akçakoca Konferans Salonunda, yazarlar okuyucularıyla buluşmaya devam ediyor. Sevilen ve okunan yazarlar okuyucularıyla söyleşi yaparak kitaplarında anlattıkları konuları interaktif bir şekilde düzenlenen söyleşilerde..

Kızı Cahit Zarifoğlu’nu Anlattı

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11.Kocaeli Kitap Fuarı Akçakoca Konferans Salonunda, yazarlar okuyucularıyla buluşmaya devam ediyor.

Sevilen ve okunan yazarlar okuyucularıyla söyleşi yaparak kitaplarında anlattıkları konuları interaktif bir şekilde düzenlenen söyleşilerde okuyucularına aktarıyor. Türk şiirinin en özgün isimlerinden Cahit Zarifoğlu da kızı Betül Zarifoğlu tarafından sevenlerine hatıralarıyla birlikte anlatıldı.

KIZI CAHİT ZARİFOĞLU’NU ANLATTI

Türk şiirinin en özgün isimlerinden ve Yedi Güzel Adamın değerli isimlerimde Cahit Zarifoğlu, kızı Betül Zarifoğlu tarafından kitapseverlere anlattı. “Zarifoğlu’nun Dünyasında Çocuk Olmak” isimli söyleşisiyle okurlarıyla buluşan, Muga Zıpzıp isimli çocuk hikâye kitabının yazarı olan Betül Zarifoğlu, “Keşke babam burada olsaydı da onu dinleseydiniz. İçimde buruk bir şekilde bu kalıyor. Babamı anlatmaktan memnunum. 10 yaşında iken babam vefat etti. Küçük yaşlarımda kaybettiğim için babamı pek hatırlamıyorum. Babam diğer babalardan farklıydı ve özeldi. Biz babamızla kısa zaman içerisinde çok şey paylaşmışız. Aile defterimiz vardı. Herkes bir şeyler yazabiliyordu” şeklinde konuştu.

BİZE MASAL ANLATIRDI

“Sürekli bize masal anlatırdı” diyen Betül Zarifoğlu “Her Perşembe gecesi cemaatle namaz kılardık. Babamız bize imamlık yapardı. Namazdan sonra dua yapılır Kuran-ı Kerim okunurdu. Babam bize menkıbeler anlatırdı. Babam saçlarımızı örerdi bizimle çok ilgilenirdi. Masallar insana çok geniş bir hayal gücü kazandırıyor. Babam ilk masallarını bize anlatır sonra yazardı. Bana not bıraktığı bir kitapta, senin de bir gün çocuklar için yazacağını ümit ediyorum yazmıştı. Babamın vasiyetini gerçekleştirmiş olmak benim için çok kıymetli. Babam 47 yaşında vefat etti. Bu kısa yaşamına çok sayıda kitap sığdırdı”  dedi. 

AVRUPA’YI OTOSTOPLA GEZDİ

Zarifoğlı sözlerini şu şekilde sürdürdü “Babam Maraş’ta lise eğitimi sonrası İstanbul’a gelmiş. Parasız bir şekilde tüm Avrupa’yı otostopla gezmiş. Babamın kitabını okudukça Avrupa’nın gerçek yüzünü gördüğüne şahit oldum. Babamın “Yaşamak Benim” isimli kitabı benim başucu kitabımdır. “İns hikayesi” muhteşem bir bakış acısı sunar okuyucuya. Şiiri gibi hikâyeleri de çok okunur ve beğenilir. Motorlu Kuşu okuduğumda çocuklara anlatılamayacak hiçbir şey yok, çocuğa her şeyi anlatan bir hikâye. Benim için babamın yazdığı şeyleri okumak onunla sohbet etmek gibi”. Betül Zarifoğlu, söyleşi sonunda babası Cahit Zarifoğlu’nun “Ağaçlar” isimli şiirini okudu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL