Dünya Genel Güncel Manşetler Yaşam

Kızılay Yemenli İhtiyaç Sahiplerine Yardımlarını Sürdürüyor

Uzun süredir devam eden çatışmalar nedeniyle insani şartların her geçen gün ağırlaştığı ve altyapının büyük hasar gördüğü Yemen’deki insanlık dramına kayıtsız kalmayan Türk Kızılay, ihtiyaç sahiplerine yardımlarına devam ediyor. Yardım..

Kızılay Yemenli İhtiyaç Sahiplerine Yardımlarını Sürdürüyor

Uzun süredir devam eden çatışmalar nedeniyle insani şartların her geçen gün ağırlaştığı ve altyapının büyük hasar gördüğü Yemen’deki insanlık dramına kayıtsız kalmayan Türk Kızılay, ihtiyaç sahiplerine yardımlarına devam ediyor. Yardım faaliyetlerine bizzat katılan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da daha fazla insana yardım ulaştırmak için bölgede temaslarda bulundu.

Yaşanan çatışmalar nedeniyle 22 milyon insanın yardıma muhtaç olduğu Yemen’de insani yardım faaliyetleri yürüten Türk Kızılay, Genel Başkan Dr. Kerem Kınık’ın da eşliğinde Lahic şehrindeki çadır kentte yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerine yardım malzemesi dağıttı. Yemen’in üst düzey bürokratlarıyla da bir araya gelen Kınık, Türkiye tarafından yaptırılan Dostluk Hastanesi’ni ziyaret ederek tıbbi hizmetler hakkında bilgi aldı.

“Yarın ne yiyeceğini bilmeyen 400 bin çocuk var”

Çatışmalar nedeniyle birçok insanın evini terk etmek zorunda kaldığını vurgulayan Genel Başkan Kınık, “Yemen’in genelinde yaklaşık 3,5 milyon insan evlerini terk etmiş durumda. Toplam nüfusun 3’te 2’si gıda güvensizliği içerisinde ve açlıkla boğuşuyor. Maalesef 400 bin çocuk var şu an yarın ne yiyeceğini bilmeyen ve hayatını birer birer kaybeden. Ülkede sağlık sistemi çalışamıyor. Aşılama yapılamıyor. Öğünler bir sefere düşmüş durumda. Gıda fiyatları 2-3 kat artmış durumda. Parası olanların dahi gıdaya ulaşmasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. ” dedi.

“Yemen’e Hemen Yardım kampanyası başlattık”

Yemen’e destek için “Yemen’e Hemen Yardım” kampanyası başlattıklarını, vatandaşların tüm operatörlerden “YEMEN” yazarak 2868’e gönderilecek mesajla 10 lira bağışta bulunabileceklerini belirten Kınık, isteyenlerin Kızılay’ın internet sitesindeki hesaplar aracılığıyla da yardımda bulunabileceğini dile getirdi.

Türkiye’deki Yemenli iş adamları ve Uluslararası Kızılhaç Federasyonu ile de yardımların Yemen halkına ulaştırılması noktasında temaslarının olduğunu aktaran Kınık, “Türkiye’de çok güçlü bir Yemen iş adamları topluluğu var. Yemenli iş adamları hem Türkiye’den hem Arap dünyasından, İslam dünyasından Yemen’le ilgili birtakım projeler için destek topluyor. Yemen için toplanan yardımların buraya ulaştırılması noktasında elimizden geldiği kadar hızlı davranmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL