Klarnetin Devleri Kandıra’da Buluştu

Büyükşehir’in Klarnet Gecesi ustaları aynı sahnede buluşturdu   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’nın simgesi klarneti düzenlediği muhteşem bir gece ile dünyaya tanıttı. Klarnetin Türkiye’deki en önemli isimleri Türkan Kandıralı, Altan Gözetlik ve..

Klarnetin Devleri Kandıra’da Buluştu

Büyükşehir’in Klarnet Gecesi ustaları aynı sahnede buluşturdu

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’nın simgesi klarneti düzenlediği muhteşem bir gece ile dünyaya tanıttı. Klarnetin Türkiye’deki en önemli isimleri Türkan Kandıralı, Altan Gözetlik ve Ergün Şenlendirici aynı sahnede bir araya gelerek klarnetin sesine can verdi. Sanatçılar seslendirdikleri eserlerle, aynı zamanda Kandıra’nın yetiştirdiği merhum Mustafa Kandıralı’yı yad etmiş oldu. Gecede  TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Ayşe Ekiz, en güzel şarkılarını klarnet üstatlarının eşliğinde seslendirdi.

KLARNETİN DEVLERİ KANDIRA’DA BULUŞTU

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Pazar gecesi Kandıra ilçesi ile özdeşleşen klarneti dünyaya tanıtmak amacıyla bir gece düzenledi. Kandıra Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği gecede klarnetin dev isimleri, Türkan Kandıralı, Altan Gözetlik ve Ergün Şenlendirici sahne aldı. Geceye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan da katıldı.

 

BAŞKAN TURAN’DAN KLARNET FESTİVALİ MÜJDESİ

Gecede bir konuşma yapan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile düzenledikleri klarnet gecesini gelecek sene daha da ileriye taşıyacaklarını söyledi. Başkan Turan, “Gelecek sene bu etkinliğimizi festivale dönüştürmeyi planlıyoruz. Projenin mimarisinde yine Türkan Kandıralı ağabeyimiz olacak. Bu önemli etkinlikte bize destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

ÇAKMAK’TAN SANATÇILARA TEŞEKKÜR

Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise geceye katılan Kandıralıları Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın adına selamladı. “Kandıra’ya yakışan bir gecede bir aradayız” diyen Çakmak, “Başta üstat Türkan Kandıralı olmak üzere gecemize katkı sunan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

ŞENLENDİRİCİ VE GÖZETLİK DÜETİ

Gecede sahneye ilk olarak Hüsnü Şenlendirici’nin oğlu klarnet sanatçısı Ergün Şenlendirici çıktı. Şenlendici’ye bir süre sonra, klarnetin Türkiye’deki önemli temsilcilerinden Altan Gözetlik eşlik etti. Gözetlik ve Şenlendirici’nin gerçekleştirdikleri düet Kandıralılardan büyük beğeni gördü. Bu arada Altan Gözetlik Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kocaeli Türküleri 2 Albümünde yer alan “Bahçede Üzüm Kaynana” adlı eseri seslendirdi.

TÜRKAN KANDIRALI’DAN MUHTEŞEM PERFORMANS

Solo ve ikili performansların ardından sahneye Türkiye’nin gönlünde taht kuran merhum klarnet ustası Mustafa Kandıralı’nın kendisi gibi klarnet sanatçısı olan yeğeni Türkan Kandıralı geldi. Türkan Kandıralı eserleri seslendirmedeki ustalığı ve performansı ile Kandıralılara unutulmaz bir gece yaşattı.

 

TÜRKİYE’NİN KLARNET VİRTÜÖZLERİ AYNI SAHNEDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi düzenlediği gece ile Türkiye’nin en önemli klarnet virtüözlerini buluşturmanın ayrıcalığını yaşadı. Altan Gözetlik ve Ergün Şenlendirici ile başlayan “Harmandalı” düetine Türkan Kandıralı’nın dahil olması üçlü düeti müzik ziyafetine dönüştürdü. Klarnet sanatçıları sahnede merhum Mustafa Kandıralı’nın sevilen eserlerini seslendirdi.

 

AYEŞ EKİZ KLARNETİN NAĞMELERİYLE SÖYLEDİ

Öte yandan gecede  TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Ayşe Ekiz sahne aldı. Sevilen sanatçıya klarnet üstatları eşlik etti. Sanatçı en güzel şarkılarını klarnetin nağmeleri ile söylerken, vatandaşlar da eserlere oturdukları yerden katıldı. Klarnet ustası Türkan Kandıralı, gecenin finalini Kandıra Çiftetellisi ile yaptı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL