Manşetler

Klasik Müzik Ezgileri

  Klasik müzik yani arabesk müzik Fransızca Arap tarzı anlamına gelen Arap ezgilerin ve usullerinden oluşturulan sadece Türk halkına ait oryantal bir halk müziğidir. Bu müzik türü bizim batıl ve..

Klasik Müzik Ezgileri

 

Klasik müzik yani arabesk müzik Fransızca Arap tarzı anlamına gelen Arap ezgilerin ve usullerinden oluşturulan sadece Türk halkına ait oryantal bir halk müziğidir. Bu müzik türü bizim batıl ve doğu kültürü arasında bulunmamız sebebiyle her iki kültürden de etkilenmemiz anlamına gelmektedir. Klasik müzik ezgileri her iki kültürden de izler taşımaktadır. Genellikle duygu yüklü şarkılarda, sevgiliden ayrılma, umutsuz aşklar, yalnızlık ve hüzünler konu edinir. Yeni nesil ön yargıdan dolayı arabesk müzikten uzaklaşmaya başlasa da bu müzik yinede dinleyen herkesi etkisi altına almayı başarır.

Arabesk Müziğin Doğuşu ve Klasik Müzik

Ülkemizde arabesk müzik ilk olarak 1940 lı yıllarda Haydar Tatlıyay, Nuri Sesigüzel gibi isimlerle başlamış o dönemlerde sansüre uğramıştır. Bu müzik gelişimini Adnan Şenses, Abdullah Yüce gibi isimlerle sürdürmüştür. Daha sonra Orhan Gencebay gibi kişiler arabesk müziği Amerika rock ‘n rool müziği ile birleştirmiştir. Türkiye de Klasik müzik ezgileri denince akla ilk Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur ve İbrahim Tatlıses gelir. Arabesk müzik Türkiye de damar şarkılar olarak ta ifade edilen ve en çok dinlenen müziktir.

Neden Klasik Müzik Ezgileri?

Klasik müzik ezgileri günümüz itibariyle oldukça fazla bir şekilde ilgi görmektedir. Ancak bu ilgi oranı geçmiş dönemlerle karşılaştığında biraz düşük kalmaktadır. Zira geçmiş yıllarda Klasik müzik tarzı müzik piyasasının tamamına hakim pozisyondadır. Günümüzde ise Klasik müzik parçalarının yanı sıra; pot, rap gibi müzik tarzları da yaygınlaşmaya başlamıştır. Esasında Klasik müzik tarzını benimseyen insanlar genellikle orta yaş ya da orta yaş üstü insanlardır. Çünkü bu yaş insanların gençlik dönemlerinde Klasik tarzındaki müziklerin yoğunlaştığı bilinmektedir. Bu doğrultuda Klasik müziğin pek çok insanın zihninde unutulmaz olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL