KO-MEK Hurması gönüllere taht kurdu

Genel Sekreter Bayram, KO-MEK Hurması ile Gölcüklü ailenin iftar sofrasına konuk oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal hizmetlerle Ramazan ayında birlik ve beraberliğimize anlam katmayı sürdürüyor. Bu çerçevede KO-MEK Hurması Projesi..

KO-MEK Hurması gönüllere taht kurdu

Genel Sekreter Bayram, KO-MEK Hurması ile Gölcüklü ailenin iftar sofrasına konuk oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal hizmetlerle Ramazan ayında birlik ve beraberliğimize anlam katmayı sürdürüyor. Bu çerçevede KO-MEK Hurması Projesi de Ramazan ayının  anlamını adeta taçlandırdı. KO-MEK Hurması Projesi ile, KO-MEK Türk Mutfağı Kursiyerlerinin hazırladığı yemekler ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Proje sadece bununla sınırlı kalmıyor. Yemek götürülen ihtiyaç sahibi ailenin evine Büyükşehir Belediyesi protokolü konuk oluyor ve birlikte iftar yapılıyor. İftira gidilirken, yemeğin yanı sıra o sofrada gerekli olan tüm sofra takımı aileye götürülerek, hediye ediliyor.

GENEL SEKRETER İFTARA KONUK OLDU

Proje kapsamında iftar programları başladı. İlk iftar programlarından birinin adresi ise Gölcük oldu. Gölcük İpekyolu KO-MEK Kurs Merkezi Türk Mutfağı öğrencilerinin hazırladığı yemekler Gölcük’te ikamet eden aileye götürüldü. İftar saatinden kısa bir süre önce hazırlanan yemekler aileye ulaştırıldı.

BU KARDEŞİNİZE İFTAR SOFRANIZDA YER VAR MI?

Ardından KO-MEK kursiyerleri yine beraberlerinde götürdükleri yemek takımlarını açarak sofranın kurulmasına yardım etti. Aileye ikinci sürpriz ise iftara az bir süre kala karşılarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’ı görmek oldu. Genel Sekreter kapıda kendisini karşılayan aileye “Hayırlı akşamlar, bu kardeşinize iftar sofranızda yer var mıdır?” diye sordu. Genel Sekreterin sözleri karşısında oldukça duygulanan aile üyeleri ise kendisini kurulan sofraya davet etti. Gölcüklü ailenin iftarına Genel Sekreter Bayram’ın yanı sıra Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü ve İpek Yolu Kurs Merkezi çalışanları eşlik etti.

ORUÇLAR KO-MEK HURMASI İLE AÇILDI.

Ezanın okunmasıyla birlikte, projeye de adını veren hurmayla oruçlar açıldı. Hep birlikte kursiyerlerin hazırladığı yemekleri yiyen aile ve Genel Sekreter Bayram daha sonra Allaha verdiği nimetler için şükretti.

ÇAYLAR İÇİLDİ, SOHBETLER EDİLDİ

Genel Sekreter iftarın ardından ikram edilen çayı da yine aile üyeleriyle birlikte içti. Gölcüklü aile KO-MEK hurması ile evlerine konuk olan Genel Sekreter İlhan Bayram’a ve KO-MEK Hurması Projesi’ne teşekkür etti. Genel Sekreter Bayram ise, “Bizi biz yapan çok önemli özelliklerimiz var. Yardımlaşma, birbirimizin sorunlarına eğilme, derde derman olma bize ait hasletler. Özellikle Ramazan ayı gibi son derece önemli bir ayda da bunların anlamı daha fazla ortaya çıkıyor. Sizler de bugün bizi evinize konuk ettiniz ve hep birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadık. Sizlere bu vesile ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun selamlarını getirdim. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi. Genel Sekreter ailenin genç üyesi ile de bir süre sohbet ettikten sonra iftara konuk olduğu evden ayrıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL