Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Başiskele ’ye Bahar Geldi | Kocaelide Bugün

Başiskele ’ye Bahar Geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi kursiyerlerimizin “KO-MEK’le Gönülden Renkler” temalı ilçe sergilerinin açılışı devam ediyor. Daha önce Derince, Darıca, İzmit, Çayırova, Kartepe ve Dilovası..

Başiskele ’ye Bahar Geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi kursiyerlerimizin “KO-MEK’le Gönülden Renkler” temalı ilçe sergilerinin açılışı devam ediyor.

Daha önce Derince, Darıca, İzmit, Çayırova, Kartepe ve Dilovası ilçe sergilerini farklı renkte farklı konsepte açan KO-MEK bu kez yeşilin bin bir farklı tonu ile Başiskele ilçe sergisini açtı. Doğal ürünlerin yanı sıra el emeği göz nuru birçok ürünün yer aldığı sergide el örgüsü ile yapılan bebek ürünleri sergiyi ziyaret eden vatandaşların ilgi odağı oldu.

Karşıyaka Kültür Merkezi’nde açılan sergiye; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Yeşildal ve Doğan Erol, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Ak Parti Başiskele İlçe Başkanı Şahin Talus ve KADEM Kocaeli Temsilcisi Berna Abiş’in yanı sıra ilçe protokolü meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

ASLANHAN “MERHAMETLİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRİN”

Açılış öncesinde Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan “Bilinçli Aile” konusu ile katılımcılara seminer verdi. Çocuk yetiştirmede anne babaların tutumuna değinen Aslanhan; Günümüzde 14-16 yaşlarındaki çocuklar gözünü kırpmadan cinayet isleyebiliyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri de bizler yanı anne babalar son 10 yıldır çocuklarımızın sadece karnenin sol tarafında yazan sayılara ya da çocuğun yemesine içmesine ve giyimine odaklandık. Ama ne yazık ki artık birçok anne baba çocuğunun kişiliğine, edebine, ahlakına odaklanmıyor. İşte asıl yanlışı biz burada yapıyoruz. Çocuklarımızı geleceğin bilim insanları, hukukçuları, öğretmenleri olarak yetiştirirken onları vicdanlı birer bireyler olarak yetiştirmeyi de ihmal etmeyelim diye ifade etti.

AYAZ, “BUGÜN SİZİN FUARINIZ”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan açılışta ilk önce kursiyerler adına İşaret Dili branşında eğitim alan 22 yaşındaki kursiyerimiz Selman Coşkun, KO-MEK’in hayatına etkisini anlattı. Daha sonra konuşan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz konuşmasında KO-MEK kursiyerlerine seslenerek; “Burası sizin fuarınız bizde buraya gönlümüzü gözümüzü doyurmak için geldik. Bizler Başiskele ilçesi için nerede eksik sıkıntı var ise oradaki problemi çözmekle mükellefiz diyerek sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

KO-MEK BOHÇASI NİŞANLI KURSİYERİMİZE VERİLDİ

Evlenecek genç kızlarımıza “KO-MEK Bohçası” hazırlayan kursiyerler, paylaşma ve hediyeleşme kültürünü günümüzde de yaşatmaya devam ediyor. KO-MEK tarafından artık geleneksel hale getirilen “KO-MEK Bohçası” Başkan Karaosmanoğlu tarafından düğün hazırlığı yapan nişanlı kursiyere hediye edildi. Sergi protokol ve kursiyerlerin açılış kurdelesini kesmesiyle vatandaşların ziyaretine açıldı. Kurdele kesiminden sonra protokol ve vatandaşlar sergiyi hep birlikte gezdi.

MİNİK SEMAZENLER VE KURSİYERLER İLGİ ODAĞI OLDU

El emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergi de ziyaretçileri minik semazenler karşıladı.  Yeşilin tonlarının yer aldığı sergide tarihi ve kültürel ürünler yeniden tasarlanarak sergide yerini aldı. Her branşın kendine özgü eserlerle görücüye çıktığı sergide Yuvacık El Sanatları Atölyesi kursiyerleri ve ürünleri de yer aldı. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun öncülüğünde Yuvacık’ta İnternet kafenin kapatılarak adeta bir sanat evine dönüştüğü atölyede eğitim alan çocuklar Başkan Karaosmanoğlu ile uzun süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi.  İnternet kafelerden kurtularak ilgi duydukları branşlarda eğitim alan çocuklar hem el sanatlarında kendilerini geliştiriyorlar hem de birbirinden güzel el emeği göz nuru eserlerle kendilerini ifade etme şansı buluyorlar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL