Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
KO-MEK personeline İSG eğitimi | Kocaelide Bugün

KO-MEK personeline İSG eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yükümlülüklerinin bilinci ile eğitimlerini sürdürüyor. Bu nedenle KO-MEK çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi düzenlendi. Belde..

KO-MEK personeline İSG eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yükümlülüklerinin bilinci ile eğitimlerini sürdürüyor. Bu nedenle KO-MEK çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi düzenlendi. Belde A.Ş İş Sağlığı ve Güvenliği birimi tarafından verilen eğitimde KO-MEK personeline; çalışma mevzuatı, iş yerinde yaşanabilecek yangın, patlama, elektrik gibi olası tehlikelere karşı korunma teknikleri ile iş kazalarının sebepleri ve güvenlik konuları detaylı bir şekilde anlatıldı.

KO-MEK PERSONELİ KATILDI

Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimi Belde A.Ş İş Güvenliği Uzmanı Selin Binay verdi. Eğitime Gebze, Körfez, İzmit ve Gölcük KO-MEK kurs merkezlerinde görev yapan usta öğretici ve personeller katıldı. Dört grup halinde gerçekleşen eğitimden beş yüz kişinin üzerinde personel yararlandı.

İSG’NİN TANIMI

İş Güvenliği Uzmanı Selin Binay, eğitime, İş Sağlığı ve Güvenliğinin tanımını yaparak başladı. Binay, iş güvenliğinin, iş hayatında çalışan bireylerin iş yerinde gerçekleşecek herhangi bir kazaya maruz kalmasını önlemek amacıyla sistemli ve bilimsel olarak ortaya çıkmış tedbirler dizisi olduğunu ifade etti.

GENİŞ KAPSAMLI BİLGİ VERİLDİ

Eğitimde, iş sağlığı ve güvenliğinin amaç ve hedefleri, yaşanan iş kazaları, iş sağlığı güvenlik kültürü ve kuralları, meslek hastalıkları ele alındı. İş Güvenliği Uzmanı Selin Binay, geniş kapsamlı bilgilendirmesinde ayrıca,  patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ile güvenlik kültürü konularında bilgi aktardı. Binay eğitimin sonunda KO-MEK personelinden gelen sorulara da yanıt verdi. ​

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL