KO-MEK Sepeti Tanıtıldı

komeksepeti.com ile dijital istihdam seferberliği başladı   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KO-MEK kursiyerlerinin el emeği, göz nuru eserlerini satabilecekleri, gelir elde edip aile bütçelerine katkı sağlayabilecekleri Dijital Pazar kurdu. Hayatlara dokunacak,..

KO-MEK Sepeti Tanıtıldı

komeksepeti.com ile dijital istihdam seferberliği başladı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KO-MEK kursiyerlerinin el emeği, göz nuru eserlerini satabilecekleri, gelir elde edip aile bütçelerine katkı sağlayabilecekleri Dijital Pazar kurdu. Hayatlara dokunacak, aile ekonomilerine katkı sağlayacak, Kocaeli için bir ilk olacak dijital pazarın ismi ise KO-MEK Sepeti olarak belirlendi. Vatandaşlar yıllardır KO-MEK Sergilerinde görüp beğendikleri el emeği göz nuru eserleri artık komeksepeti.com’dan satın alabilecek.

 

KO-MEK Sepeti Tanıtıldı

KO-MEK Sepeti’nin tanıtım toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Büyükşehir Başkan Vekili, Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

16 YILDA 668 BİN KURSİYER

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KO-MEK’in 16 yıldır 350 farklı branşta 668 bin kursiyere eğitim verdiğini vurguladı. Kursiyerlerin yüzde 80’inin kadın olduğunu kaydeden Başkan Büyükakın, “Kursiyerlerimizin elemeği göz nuru ürünlerinin ekonomiye ve aile bütçesine kazandırılması gerektiğini düşündük. Tüm detayları incelikle işlenmiş bir proje olan KO-MEK Sepeti’ni hayata geçirdik. Bu projenin ev ekonomisine ciddi sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu, Dijital istihdam seferliğidir. Bu çalışmayı bu noktaya getiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR KATALİZÖR OLARAK KOLAYLAŞTIRIYOR

Yeni dönem belediyeciliğinin emeği, üretimi ve özellikle kadın emeğini desteklemek olduğunu ifade eden Başkan Büyükakın, “Kocaelilerin hayatlarını kolaylaştırmak için adımlar atıyoruz. Üretim kısmına son derece önem veriyoruz. Üreticilerimizin tek başına yapamayacakları şeyleri kolaylaştırmak için katalizör görevini yerine getirerek imkan sunuyoruz. Bu imkanlar da üreticiden başlayarak tüketiciye kadar uzanan ve tüm detayları içeren bir tasarımla oluşturulmalı. Her aşama planlanmalı. Üretim birimi başına çok daha fazla kazandıracak şekilde planlama yapıyoruz. Projemiz de Tıbbi Aromatik Bitkilerde olduğu gibi bu anlayışın bir parçasıdır. Sekapark AŞ’yi bu işler için kurduk. KO-MEK Sepeti projemiz de Sekapark AŞ üzerinden yürüyecek” dedi.

 

632 Kursiyer, 2 Bin 154 Ürün

KO-MEK kursiyerlerinin ürünlerini KO-MEK Sepeti internet sitesi aracılığıyla satabileceğini vurgulayan Başkan Büyükakın, “KO-MEK Sepeti böylece hem emeğin üretime katılmasına hem de kursiyerlerin aile ekonomilerine katkı sunmasına vesile olacak. Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi kapsamında yıllık geliri 220 bin liraya kadar olan satışlar gelir vergisinden muaf olacak. Bu da aylık 19 bin TL’ye kadar üsrün satışından vergi alınmayacak demek. Aktif kursiyerlere yapılan ilk duyuru ile 35 KO-MEK Kurs Merkezinde eğitim alan 632 kursiyer, 2 bin 154 ürün ile satış yapmak üzere başvuruda bulundu. Satış yapmak isteyen kursiyerlerimiz en yakın KO-MEK Kurs Merkezine başvurabilecekler” ifadelerini kullandı.

 

6 ANA KATEGORİDE

Başkan Büyükakın, “KO-MEK’te eğitime açılan mefruşattan, örgüye, tel kırmadan filografiye, iğne oyasından ahşap oymacılığına kadar birbirinden farklı branşların sergilendiği platform 6 ana kategoriden oluşacak. İlk etapta esnaf vergi muafiyet belgesi süreci tamamlanan kursiyerlerin ürünleri ile komeksepeti.com yayına aldık. Tüm başvuru ve yoklama süreçleri Büyükşehir Belediyemizce takip edilerek belgelendiriliyor. Dekorasyon, Ev ve Yaşam, Giyim, Oyuncak ve Takı- Aksesuar Ürünlerinin satışa sunulacağı site tek üretim özelliği nedeniyle,  bir anlamda “kişiye özel” olacak” diye konuştu.

 

HEM ÜRETİCİ HEM TÜKETİCİYİ KORUYACAĞIZ

Hem üreticinin hem de tüketicinin korunmasını hedeflediklerini söyleyen Başkan Büyükakın, “Üreticilerimizin ürünlerini fotoğraflayarak komeksepeti.com internet adresine yüklüyoruz. İşimiz burada bitmiyor. Tüketiciye sağlıklı bir şekilde ulaşması görevini de biz yerine getiriyoruz. Tüketici memnun kalmadığı ürünü iade edebilecek. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için ödemesi bir süre hesapta kalacak. Şu anda 2 bin ürünümüz mevcut. Buradan belediyemizin bir kazancı olmayacak. Tamamen üreticilerimizi desteklemeye yönelik bir proje” dedi.

 

ÜRETİCİLERE GÖRE LİSTELENEN ÜRÜNLER

Komeksepeti.com vitrininde yer alan ürünler, üreticilerin adları ile listeleniyor. Dileyen kullanıcılar ürünlerinden memnun kaldıkları üreticilerin diğer ürünlerini de görüntüleyerek satın alabileceklerdir.

ÖN SİPARİŞ VERİLEBİLİYOR

Stokta olmayan bir ürün ön sipariş verilebilecektir, komeksepeti.com üreticiyle iletişimi sağlayarak ön sipariş verilen ürünlerin üretilerek alıcısıyla buluşmasını sağlayacaktır.

 

ÖDEME SEÇENEKLERİ

Ürün satın alırken tüm bankalara ait bankamatik kartı, kredi kartı ve havale-eft ödeme seçenekleri mevcuttur, 12 aya kadar taksit yapılabilmektedir.

 

KARGO ya da ÜRETİCİDEN TESLİM ALMA SEÇENEĞİ

Ürün satın alınırken şehir içi ve şehir dışı kargo seçenekleri ile birlikte ürün satın alan kişi dilerse kargo ücreti ödemeden KO-MEK Sepeti koordinasyonu ile ürünü bizzat üreticiden teslim alabilecektir.

MOBİL UYGULAMA

KO-MEK Sepeti en güncel yazılım teknolojisi ile geliştirilen güvenli bir platforma sahip. Masaüstü ve mobil kullanımın yanı sıra bu hafta içerisinde ANDROID ve IOS mobil uygulamaları da telefonlara indirilerek kullanılabilecektir.

 

ÜRÜN İADELERİ ve CAYMA HAKKI

Satın alınan ürünler personeliniz tarafından son kontroller yapılarak üretici nezaretinde paketlenerek gönderilmektedir. Her hangi bir sebepten iade işlemini başlatmak çok kolay. Herhangi bir ücret ödenmeden geri gönderilen kargo tarafımıza ulaştıktan itibaren iade koşullarına uygun olduğu takdirde ücret iadesi yapılmaktadır.

 

220 BİN TL’YE KADAR OLAN SATIŞLAR VERGİDEN MUAF

Satış yapmak isteyen kursiyer en yakın KO-MEK Kurs Merkezine başvurabilecek. 11 Kasım 2020 tarih ve 7256 numaralı Kanunun 15. Maddesi gereği Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi kapsamında yıllık geliri 220 bin liraya kadar olan satışlar gelir vergisinden muaf olacak.

 

PROJENİN HEDEFİ

Emeğin üretime geçerek kursiyerlerin aile bütçelerine katkı sunmasına yönelik olan projenin hedefleri ise şöyle:

-Dezavantajlı grupların üretime teşvik edilmesi, kursiyerlerin aile bütçesine, girişimciliğine ve istihdama katkı sağlaması,

-Mevcut ürün satışlarının hızlandırılması,

-Kocaeli’ne özgü Kandıra Bezi, Hereke Halısı, Karamürsel Sepeti gibi geleneksel sanatların yaşatılmasının sağlanması.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL