Ekonomi Genel Güncel Surmanset

Ko-Mek’ler Mesleki ve sosyal anlamda değer katıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Halk Üniversitesi olarak da nitelendirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Kurslarını ziyaret etmeye davam ediyor. Fırsat buldukça bütün kurs merkezlerini tek tek ziyaret..

Ko-Mek’ler Mesleki ve sosyal anlamda değer katıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Halk Üniversitesi olarak da nitelendirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Kurslarını ziyaret etmeye davam ediyor. Fırsat buldukça bütün kurs merkezlerini tek tek ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, bu kez Gebze KO-MEK Kurs merkezine konuk oldu. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden olmasının yanı sıra vatandaşların zamanlarını doğru kullanmasına da katkı sağlayan KO-MEK kurs merkezlerinin her türlü ihtiyaçları ile ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu kursiyerlere, nitelikli eğitimin yanında kurs mekânlarının fiziki olarak da iyileştirilmekte olduğunu ifade etti.

KO-MEK’LER MESLEKİ VE SOSYAL ANLAMDA DEĞER KATIYOR

Ziyarete, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan katıldı. Ziyarette Başkan Karaosmanoğlu derslere katılarak kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Samimi ve keyifli geçen sohbetlerde kursiyerlerin istek ve taleplerini dinleyen Karaosmanoğlu, ihtiyaçların en kısa sürede giderileceğini ifade etti. İdarecilerden ve kurs Usta Öğreticilerden yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, KO-MEK’leri birer fabrikaya benzettiğini ifade ederek buraya gelen kursiyerlerin hem sosyal anlamda hem de eğitim anlamında ciddi kazanımlar elde ederek evlerine döndüklerini belirtti. KOMEK’lerin vatandaşlar üzerinde psikolojik ve sosyal açıdan rehabilite özelliği olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu KO-MEK ayrıca “Mesleki anlamda eksiklikleri bulunan vatandaşlarımıza yönelik açtığımız kurslar sayesinde kendilerini geliştirerek iş sahibi olabilme imkânı sağlıyor. Bizler de burada verilen eğitimlerin bir süre sonra onların hayatlarına nasıl olumlu yansıdığını görmekteyiz” diye belirtti.

GÜÇLÜ TÜRKİYE GÜÇLÜ ÇOĞRAFYA

Kursiyerlerle uzun uzun sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, Türkiye’de ve dünyada yaşanan son olaylara değinerek; Türkiye artık dünyada İslam coğrafyasının umudu olmuş durumda. Güçlü Türkiye ancak siz vatandaşlarımızın ülkesine, liderine sahip çıkmasıyla olur diye ifade eden Başkan Karaosmanoğlu İslam coğrafyasında yaşanan zulme değindi. Kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, daha sonra vedalaşarak kurs binasından ayrıldı.

KO-MEK GEBZE’DE 18 BİN 380 KURSİYER EĞİTİM ALDI

Bugüne kadar KO-MEK’te 31 farklı meslek alanında 326 branşta 497 Bin 347 kursiyer eğitime katıldı. 2017-2018 eğitim öğretim döneminde, 183 farklı branşta 27.395 kursiyer ile eğitimlerimiz devam ediyor. 2005 yılında faaliyete başlayan Gebze Kurs Merkezinde; 6 derslik, 1 öğretmen odası, 1 idare ve 1 çocuk oyun odası bulunuyor. KO-MEK Gebze Kurs Merkezinde 2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde 609 kursiyer olmak üzere 2005 yılından bu yana 18.380 kursiyer eğitim almış durumda.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL