Kocaeli 2.Yara Bakım Sempozyumu Yapıldı

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kocaeli 2.Yara Bakım Sempozyumu Düzenlendi. Son yıllarda giderek önemini koruyan ,hizmet ve kalite göstergesi olarak gösterilen “Yara Bakımının” önemine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık..

Kocaeli 2.Yara Bakım Sempozyumu Yapıldı

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kocaeli 2.Yara Bakım Sempozyumu Düzenlendi.

Son yıllarda giderek önemini koruyan ,hizmet ve kalite göstergesi olarak gösterilen “Yara Bakımının” önemine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla “Kocaeli 2.Yara Bakım Sempozyumu” yapıldı.

Sempozyum Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mustafa Serkan Şenel, Hastane Başhekimi Doç.Dr.Hüseyin Şaşkın ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serap Akkaya Efe’nin açılış konuşmalarıyla başladı.
Açılış konuşmalarının ardından; Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakülte Dekanı Prof.Dr.Ayişe Karadağ başkanlığında 1.Oturum başladı. Prof.Dr.Ayişe Karadağ “Yara Bakımı Hemşireliği”,Yara Bakım Hemş. Fatma Varlı Elmas “Bası Yarasının Değerlendirilmesi ve Hemşirelik Yaklaşımı”, Dr.Öğrt.Üyesi Sertaç Ata Güler “Yaranın Değerlendirilmesinde Tıbbi Görsel Dökümantasyon”, konulu sunumlarını gerçekleştirdi.
2.Oturum da; Oturum Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Hakan Parlar “Vasküler Ülserde ve İskemik Yaralarda Revaskülarizasyon, Op.Dr.Murat Burç Yazıcıoğlu “Zor Yara Yönetimi ve Güncel Yaklaşımlar” Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Hemş.Gamze Akkoyun Girişken “Yara İyileşmesini Etkileyen Faktöreler” konulu sunumlarının ardından sempozyum tamamlandı. Sempozyum sonunda katılımcılara plaket ve çiçekleri takdim edildi.
Bolu,Yalova,Bursa,Sakarya,İstanbul illerinden de katılımın sağlandığı Kocaeli 2.Yara Bakım Sempozyumu katılımcıları gün boyu süren programdan memnun kaldıklarını dile getirerek teşekkürlerini ilettiler.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL