Genel Güncel Manşetler Yaşam

Kocaeli AFAD gönüllüleri bir araya getirdi.

KOCAELİ AFAD  GÖNÜLLÜLERİ İÇİN TANIŞMA ve BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, “O Kahraman Benim” sloganıyla başlatılan AFAD Gönüllüsü kaydını yaptıran Kocaelilileri biraraya getirerek bilgilendirdi. Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, gönüllü başvurusu..

Kocaeli AFAD gönüllüleri bir araya getirdi.

KOCAELİ AFAD  GÖNÜLLÜLERİ İÇİN TANIŞMA ve BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, “O Kahraman Benim” sloganıyla başlatılan AFAD Gönüllüsü kaydını yaptıran Kocaelilileri biraraya getirerek bilgilendirdi.

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, gönüllü başvurusu yapan Kocaelililerle biraraya getirerek bilgilendirme toplantıları yapmaya başladı. Son bir yıl süresince başvuru yapan 400 gönüllüyü kapsayacak bilgilendirme toplantılarına start veren Kocaeli AFAD, ilk olarak İlimizin doğu bölgelerinde oturan gönüllüleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 3 grup halinde İl Müdürlüğünde biraraya getirdi.

Toplantılarda, Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, AFAD tanıtımı, yapılan afet hazrlık çalışmaları ve gönüllülüğün kapsamı ve geleceği ile konu başlıklarını içeren sunum yaptı. Ardından Kocaeli AFAD eğitim şefi Sebahattin Yaşa temel afet bilinciyle ilgili bilgiler verdi. Son olarak arama kurtarma ekipmanları tanıtımıyla sonlandırılan toplantıların verimli geçtiği öğrenildi.

Mart Ayında Gebze’de devam edecek…

Mart ayı içerisinde Gebze bölgesinde de yapılacak toplantılarla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD Müdürü Salim Tekoğul, gönüllülük konusunu çok önemsediklerini, gönüllüğü afet hazırlık çalışmaları için olmazsa olmaz bulduklarını, can kurtarmaya dönük bir değerli içerikle başvuru yapan gönüllülere her türlü eğitim ve bilinçlenme desteğinin verileceğini ifade etti. Bu anlamlı hareketleriyle duyarlılıklarını sergileyen, sorumluluk üstlenmeye aday olduklarını ispatlayan ve herhangi bir beklenti olmaksızın kaydolan bu arakadaşlarımızla uzun süreçli bir serüvene çıktıklarını dile getirdi.

Tekoğul sözlerini şöyle sürdürdü; “Gönüllülüğün bir dünya gerçeği olduğunu biliyoruz. Afet ve acil durumlarda diğer zamanlarda olduğundan çok daha fazla insan gücü ihtiyacı olduğu açık. İhtiyaç duyulacak kapasiteyi normal zamanlar için profesyonel kadrolara dahil etmek çok anlamlı olmadığından afetlere sahada müdahale edebilecek bilgi ve donanıma sahip insan sayısını şimdiden arttırmamız gerekiyor. Bunun için gönüllülüğü İlimizin her köşesine yaymak istiyoruz. İzmit Belediyesi ile başlatılan arama kurtarma ekibi oluşturma çalışmasının diğer belediyelerle devam etmesini planlıyoruz.

Gönüllülerin sorumlulukları ve beklentileri noktasında mevzuat eksikliklerimiz de tamamlandığında gönüllülük çalışmasının sayısal anlamda büyük bir ivme ile artacağına inanıyoruz.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL