Genel Güncel Manşetler Yaşam

Kocaeli AFAD ile Kocaeli İtfaiyesi bir araya geldi

İTFAİYE İLE KBRN TOPLANTISI. Kocaeli AFAD ile Kocaeli İtfaiyesi, KBRN müdahale süreçlerinde karşılaşılan problemleri değerlendirmek üzere Sivil Toplum Merkezinde biraraya geldi. İki kurumun yöneticilerinin ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer)..

Kocaeli AFAD ile Kocaeli İtfaiyesi bir araya geldi

İTFAİYE İLE KBRN TOPLANTISI.

Kocaeli AFAD ile Kocaeli İtfaiyesi, KBRN müdahale süreçlerinde karşılaşılan problemleri değerlendirmek üzere Sivil Toplum Merkezinde biraraya geldi.

İki kurumun yöneticilerinin ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) müdahale ekiplerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda görev ve yetkiler ele alınarak ortak müdahale sorumlulukları üzerinde duruldu.

Kurumsal sorumluluklar, olay yeri koordinasyonu, teknik yeterlilikler, numune alma görevi, iletişimin önemi ve KBRN eğitimleri başlıklarında fikir alışverişinde bulunulan toplantıya, Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul,  İtfaiye Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, AFAD Şube Müdürleri Ümit Çiğdem, Selim Biçer ve Kimya Yüksek Mühendisi Serap Ayaz, İtfaiye Gruplar Amiri Hüseyin Gürbüz ve iki kurumun KBRN müdahale ekipleri katıldı.

Toplantıda, TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planında KBRN hizmet grubu ana çözüm ortağının Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü olduğunu, Kocaeli İtfaiyesinin de destek çözüm ortağı göreviyle donatıldığını hatırlatan AFAD İl Müdürü Tekoğul, bu durumun önem sıralaması bakımından müdahalede farklı bir yaklaşım gerektirmediğini, insanlarımızın karşılaştığı problemi giderme ve can kurtarma içeriği dolayısıyla iki kurumun ast üst algısıyla hareket etme imkanı bulunmadığını söyledi. Ekiplerden kurumsal aidiyetten öte bir insani yaklaşımın öncelenmesini isteyen Tekoğul, bir an önce olaya müdahale etmeye odaklanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

İtfaiye Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk de ortak bir ruhla KBRN müdahalesinde bulunulmasının önemine değinerek, bu tür toplantıların sahada karşılaşılması muhtemel sorunları minimize edeceğine inandıklarını dile getirdi.

Müdahale personellerin sahada yaşadıkları sorunları da paylaştıkları toplantı, toplu çekilen fotoğrafla son buldu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL