Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Kocaeli AFAD’da 15 Temmuz'u Anma Programı | Kocaelide Bugün

Kocaeli AFAD’da 15 Temmuz’u Anma Programı

Kocaeli AFAD’da, gönüllülerle 15 Temmuz Anma Programı gerçekleştirildi. Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünde gerçekleşen 15 Temmuz anma programında bu ayın afetlere hazırlık yılı teması olan yangın ile ilgili eğitim ve tatbikat..

Kocaeli AFAD’da 15 Temmuz’u Anma Programı

Kocaeli AFAD’da, gönüllülerle 15 Temmuz Anma Programı gerçekleştirildi.

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünde gerçekleşen 15 Temmuz anma programında bu ayın afetlere hazırlık yılı teması olan yangın ile ilgili eğitim ve tatbikat gerçekleştirildi.

Programda Kocaeli AFD İl Müdürü Salim Tekoğul, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve FETÖ yapılanması ile ilgili gönüllüleri bilgilendirdi.

Ardından AFAD’ın faaliyetleri ve TAMP ile ilgili olarak bir sunum yapan Tekoğul, AFAD gönüllülüğünün önemine değinerek sayısal detayları paylaştı.

Gönüllüğün 15 Temmuzla direkt ilintisi olduğunu vurgulayan Tekoğul, koordinesiz şekilde bir çağrıyla alanlara çıkan halkın hain girişimi püskürtmesi, organizeli bir yapıyla bu tip girişimlere karşı daha etkili olunacağını gösterdiğini söyledi.

Müdahale gecikmesinin olumsuzluklarını ortadan kaldırma adına geliştirilen ve e-devlet üzerinden kayıt olunarak eğitimleri verilen AFAD Gönüllülüğünün yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyen AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, afet ve acil durum anında önce kendine sonra çevresine yardımcı olacak sahadaki vatandaşlarımızın sayılarının arttırılması noktasında herkese görevler düştüğünü dile getirdi.

Gönüllülük çalışmasının afet hazırlıklarının en başında geldiğini hatırlatan ve Kocaeli’de an itibariyle 4100 gönüllü sayısına ulaşıldığı bilgisini veren Tekoğul, bu sayının 100 binde 208’e tekabül ettiğini ve çok yetersiz olduğunu sözlerine ekledi.

YANGIN TEMASI…

Bu ayın afet hazırlık teması olan yangın konusunda Kocaeli AFAD eğitim uzmanlarından Orhan Turan’ın verdiği teorik eğitim sonrası Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi uzmanlarınca itfaiye ile ilgili tanıtım yapıldı ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

E devlet üzerinden kayıt sonrası dijital eğitimleri tamamlayan AFAD gönüllülerinin katıldığı programda, AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul katkıları için İtfaiye Dairesi Başkanlığına teşekkür etti.

Etkinlik, gönüllülerle birlikte çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL